Tylyä alasajoa

Ministeri Risikon malli rapauttaisi lopullisesti julkisen terveydenhuollon. Keitä hyödyttäisi se, että potilas veisi rahat mukanaan yksityiselle lääkärille tai jopa kolmannelle sektorille? Varakkaita, jotka nyt jo käyttävät yksityisiä palveluja, sillä siitä tulisi halvempaa, vaikka samalla tätä kautta kulut kasvaisivat.

Yksityistä palvelua on ylipäätään tarjolla vain suurissa taajamissa asuville. Tässä maassa on paljon aika isojakin taajamia, joista yksityisiä palvelun tarjoajia ei löydy. Puhumattakaan syrjäseuduista, joilla lähin yksityinen lääkäri voi olla satojen kilometrien päässä.

Miten se vaikuttaisi julkisiin palveluihin, jos vähenevät varat jakaantuvat kolmen eri tahon käyttöön ja osa siirtyy muhkeina voittoina veroparatiiseihin verottajan ulottumattomiin? Niillä vähillä rahoilla ei julkista terveydenhuoltoa kehitetä.

Luulevatko ministerit, että kun ei ole rahaa ollenkaan niin silloin varmasti tehokkuuta löytyy? Syrjäsudun terveyskeskuksista ei tämän jälkeen saisi edes lämmintä kättä.

Tämä hallitus jää historiaan julkisen terveydenhuollon alasajosta. Ja mikä korneinta, siinä ovat mukana molemmat niin sanotut vasemmistopuolueet.

Erkki Malinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Todellisia työllisyyspoliittisia uudistuksia odotellessa

Pöllyttämisen sijaan tekoja

Lyhyet

Kaikki päätyi silppuriin

Lyhyet

Rasismi ei poistu vain nimiä viilaten

Mielipide: Häiritsevä ajomelu varsinkin öisin on vakava terveyshaitta

Lyhyet: Lutakossa spuget jaksavat rällästää

Mielipide: Kertokaa meille, mitä kaupungistamme puuttuu

Mielipide: Taitetusta indeksistä ei ole paluuta palkkaindeksiin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.