Tylyä alasajoa

Ministeri Risikon malli rapauttaisi lopullisesti julkisen terveydenhuollon. Keitä hyödyttäisi se, että potilas veisi rahat mukanaan yksityiselle lääkärille tai jopa kolmannelle sektorille? Varakkaita, jotka nyt jo käyttävät yksityisiä palveluja, sillä siitä tulisi halvempaa, vaikka samalla tätä kautta kulut kasvaisivat.

Yksityistä palvelua on ylipäätään tarjolla vain suurissa taajamissa asuville. Tässä maassa on paljon aika isojakin taajamia, joista yksityisiä palvelun tarjoajia ei löydy. Puhumattakaan syrjäseuduista, joilla lähin yksityinen lääkäri voi olla satojen kilometrien päässä.

Miten se vaikuttaisi julkisiin palveluihin, jos vähenevät varat jakaantuvat kolmen eri tahon käyttöön ja osa siirtyy muhkeina voittoina veroparatiiseihin verottajan ulottumattomiin? Niillä vähillä rahoilla ei julkista terveydenhuoltoa kehitetä.

Luulevatko ministerit, että kun ei ole rahaa ollenkaan niin silloin varmasti tehokkuuta löytyy? Syrjäsudun terveyskeskuksista ei tämän jälkeen saisi edes lämmintä kättä.

Tämä hallitus jää historiaan julkisen terveydenhuollon alasajosta. Ja mikä korneinta, siinä ovat mukana molemmat niin sanotut vasemmistopuolueet.

Erkki Malinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Eläkeläiset, pysykää eläkkeellä!

Arjen taitoja kouluopetukseen

Hyviä kohtaamisia maahanmuuttajien kanssa

Koulu on tuuliajolla, koska kukaan ei johda uudistusta

Ohdakepehonen. Kuva: Sirpa Jyske

Lukijan kuvatHaarapääskyt. Kuva: Tarja Kouvo

Vihreiden ja keskustan nuoret ottamassa eläkeläisiltä

Nokkosperhonen. Kuva: Maarit Siitonen

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.