Tyytymättömien unohdettava turha narinansa

Voimmeko sanoa, että olemme tyytyväisiä elämäämme? Eiköhän vain monta kertaa päivän mittaan tule naristua ihan turhan takia. On ilo katsella 90–100-vuotiaan hymyilevää olemusta. Hänellä ei ehkä ole kuulo, eikä aina muisti enää jäljellä, mutta iloinen tuike on silmäkulmassa ja hymy huulilla. Miten kaunista katseltavaa se onkaan!

Meillä on ruokaa yllin kyllin. Joskus ihan liikaa ja vaatteita toisillekin jakaa. Useimmilla on terveyttä riittävästi, että yöunikin ihan ilman unilääkkeitä tulee.

Miksi me olemme tyytymättömiä päiviimme? Eiköhän vain perusvire johdu omasta laiskuudestamme. Emme lähde ulos raittiiseen ilmaan hakemaan happea elimistöömme, vaikka jalat vielä hyvin toimisivat ja miksikäs ei apuvälineidenkin avulla sinne voisi mennä. Siellä tapaa toisia kansalaisia. Siellä voi harjoittaa sosiaalista kanssakäymistä.

Miten moni yksinäinen ihminen kaipaa, että joku edes hyvän päivän tervehdyksen hänelle lausuisi. Eikä se ole pahitteeksi, vaikka muutaman sanan toisten kanssa lenkillä kulkiessaan haastelisi.

Ei se ole hölmöyttä puhella, kun on kieli annettu. Eivät aivotkaan pääsisi rappeutumaan. Vähemmän tarvitsisi mielialalääkkeitä apteekin hyllyltä käydä ostamassa. Vaan se on tyhmyyttä, että sulkeudumme omiin lokeroihimme. Niin, ettemme kerrostaloissakaan toisiamme tunne, vaikka vuosikaudet melkein vieretysten ”hirsiä” yöaikaan vetelemme.

Kyllä sen pian huomaa, jos joku ei halua kanssamme keskustella, niin pyydämme nätisti anteeksi, että häiritsimme ja voimme toivottaa hyvää päivän jatkoa!

Naapurin apu oli entisaikaan itsestäänselvyys. Nykyisin olemme niin ylpeitä, että mieluummin maksamme kaikista palveluista ammattiauttajalle kuin otamme vastaan ystävyyttä, jota toinen ihan sydämen halusta tarjoaisi.

Turha meidän on valittaa esim. Keski-Suomen luhistumisesta tai taloudellisesta lamasta, kun sen itse aiheutamme.

Tarvitsemme vähän enemmän yhteistyötä, maalaisjärkeä ja nöyrää mieltä kaiken kurjistumisen ja tuhon poistamiseksi!

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.6.

Lyhyet 20.6.

Naisille jaetaan jatkuvasti pukeutumis- ja käytösohjeita

Työpaikalla kiusaamista ei pidä sietää

Lyhyet 19.6.

Lyhyet

Avustajien lisääminen on poliittinen paise

Alppiruusujen aika on juuri nyt

Perhekeskustoimintaa on koko maakunnan alueella

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.