UPM, kanna yhteiskuntavastuu

Metsäyhtiö UPM ilmoitti 150 miljoonan euron säästöohjelmastaan, johon sisältyvät Jämsänkosken ja Kaukaan tehtailla paperikoneiden mahdolliset sulkemiset. Irtisanomisuhan alla on yli 200 työntekijää. Suoraan työttömyysuhan alla olevien lisäksi menetys on moninkertainen, kun mukaan lasketaan vaikutukset koko alihankintaketjuun ja vähentyviin verotuloihin.

UPM saavutti juuri edellisen säästöohjelman etuajassa ja siitä suuri ansio kuuluu henkilöstölle. Globaalille paperin kysynnän vähentymiselle työntekijät eivät mahda mitään. Yrityksen tuloksen parantamisessa he ovat kuitenkin tehneet kaiken voitavansa ja siinä onnistuneetkin hyvin.

Ensisijaisesti yrityksen tulisi hoitaa henkilöstövähennykset eläköitymisten kautta. Tähän sillä on hyvin varaa, mikäli todellista tahtoa riittää.

On kohtuullista odottaa, että UPM näyttää nyt yhteiskuntavastuunsa ja tarjoaa mahdollisesti irtisanottaviksi joutuville työntekijöilleen myös reilun muutosturvapaketin helpottamaan heidän uudelleen sijoittumistaan työmarkkinoille.

UPM on saanut työntekijöiltään ja yhteiskunnalta paljon. Perustellusti voi olettaa, että yhtiö antaa takaisin edes hivenen siitä mitä se on saanut. On aika näyttää, ettei yhteiskuntavastuu ole mikään pelkkä korulause.

Juho Kautto

työehtosihteeri

Paperiliitto ry

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Oppositiossa on mukavaa

Voiko koulun joulujuhla kirkossa olla lainvastainen?

Monilta tuntuu unohtuneen, miksi joulua vietetään

Parempaa salaattia!

Lyhyet

Oma auto kaupan pihaan?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.