Uimahallia tarvitaan – kylpylää tuskin

Suhtautumiseni mahdolliseen kylpylään Jämsässä on kustannusneutraali, tosin yhdellä ehdolla. Kylpylöitä voidaan rakentaa vaikka joka niemeen ja notkelmaan mutta uimahallin pitää pysyä Jämsänkoskella.

Ellei kaupungilla ole remonttirahaa Koskikaran huoltoon niin millä rahalla se aikoo tulevaan kylpylään tehdä uimareille harjoittelupaikat.

Eräs vaihtoehto olisi Koskikaran myynti. Jämsässähän kaikki irtain ja kiinteä on myynnissä. Hinta on ostajaystävällinen, käypä hinta on se minkä ostaja kehtaa maksaa.

Jämsänkosken uimahallin käyttäjät ovat tosi karheita sulkemisaikeista. Jos hallis suljetaan, uimarit aikovat käydä kahdesti viikossa Mänttä-Vilppulan uimahallissa, joko kimppakyydeillä tai bussilla. Samalla onnistuu Alkossa käynti, Jämsänkoskelta kun seuraavaksi hävitetään Alko.

Kylpylöitten käyntihinnat ovat toista luokkaa kuin uimahalleissa. Kansalaisten käteen jäävä rahasumma pienenee kaiken aikaa. Kohta on täysi työ hankkia tuloillaan edes ruoka ja asunto, rahaa ei jää kylpylöissä polskutteluun.

Onkohan kukaan älynnyt kysyä mistä kylpylä aikoo haalia asiakkaat? Noin 100 km säteellä on jo useita kylpylöitä.

Suur-Jyväskylä lehdessä oli 22.5. juttu otsikolla ”Jämsä valmistautuu kylpylähankkeeseen”. Referoin loppukaneetin. Käytännön syistä kylpylän rakentaminen on mahdollista aloittaa aikaisintaan vuoden 2014 keväällä mikäli markkinatilanne on silloin selkiytynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.