Ulkopoliittinen johtomme on toiminut hyvin

Joka-aamuinen Keskisuomalaisen lukuhetki alkoi 24.11. poikkeuksellisen mukavasti. Tapani Luotolan kirjoitus ”Terijoen näytelmä toistuu” aiheutti nopean reaktion viimeisen pisteen jälkeen. Se oli vuoden paras pääkirjoitussivun teksti, ajattelin. Ja lämmin kiitos on paikallaan!

Kirjoitus oli täyttä asiaa ja luulisi avaavan loppujenkin epäilijöiden silmät presidentti Vladimir Putinin toimista. Se oli viileän asiallinen ilman kiihkoa mihinkään suuntaan. Ja kuitenkin se oli erinomainen viesti kaikille niille, jotka luulevat Suomen elävän turvallisessa lintukodossa, jonka rauhaa ei kukaan häiritse.

On paikallaan antaa kiitos myös tämänhetkiselle ulkopoliittiselle johdolle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle ja ulkoministeri Erkki Tuomiojalle. Heidän toimintansa on ollut maamme edun mukaista. Kaikki sanottu on ollut asiaa ja kaikki toiminta sanojen mukaista.

Sen sijaan Venäjän toimet ovat juuri päinvastaisia, tänään luvataan rauhaa ja yhteistyötä ja huomenna toimitaan juuri päinvastoin. Ja näin Terijoen näytelmä toistuu, Tapani Luotolaa lainatakseni.

Olen viime viikkoina lukenut kauhistuttavia tarinoita Aleksandr Solzenitsynin paksusta kirjasta ”Vankileirien saaristo”. Kun presidentti Putin pitää Neuvostoliiton romahdusta aikamme suurimpana geopoliittisena katastrofina, hän ilmaisee samalla hyväksyvän mielikuvansa Neuvostoliiton historiasta. Tapani Luotolan kirjoituksesta voimme lukea, mihin se on johtanut: ”Mainilan laukauksia” on ammuttu eri puolilla Venäjän rajoja ja väkivaltaa käytetty tuon geopoliittisen katastrofin korjaamiseksi.

Lisää vastaavia kirjoituksia ilman kiihkoa.

Ahti Vielma

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.