Unohdetaan Ukraina, hoidetaan omat asiamme

Onko tämä Ukrainan ja EU:n välinen sopimus tämän kaiken riesan väärtti? Ukrainassa riehuu sisällissota jota Venäjä ruokkii omalta osaltaan ja tämän johdosta EU:n ja Venäjän välillä riehuu kappasota. Kaiken tämän seurauksena kaikkien talous yskii eritoten Suomen. Venäjä pakotteet pysäitti Valion Venäjän kaupan väkeä irtisanotaan, mitä tuottaja tekee sille maidolle, jolle ei ole markkinoita?

Lihan tuottajat painivat kannattavuuskriisissä, ostovoima heikkenee koko ajan. Tavaraa on tarjolla yllinkyllin, mutta ihmisillä ei ole varaa ostaa ja eihän määräänsä enempää voi syödäkään.

Tälle tilanteelle ei näytä olevan mitään ulospääsyä joten se voi jatkua hyvinkin pitkään. Mitäs sitten kun tämä kaiken riesan aihettama sopimus astuu voimaan? Tulevatko ukranalaiset elintarvikkeet sotkemaan lisää tätä soppaa? Tuskin sieltä muutakaan tarpeellista tuotavaa on. Violan ostajia sieltä tuskin löytyy, onhan se ollut Euroopan korruptoituneimpia maita. Tässä on joukko kysymyksiä. Voisiko vaikka joku päivystävä dosentti niihin vastata?

Erkki Malinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kotiin

Perussuomalaiset ja halpatyövoima

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lasten hyvinvointi erilaistuu ja eriarvoistuu Suomessa

Outoa ja tahallista väärinymmärrystä

Suomen peruskoulun kohtalonkysymys

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.