Uskalla olla oma itsesi

Suurin osa ihmisistä on joskus kokenut itsetunto-ongelmia. Ne voivat johtua esimerkiksi paineista omaa ulkonäköä kohtaan tai huonoista elämänkokemuksista.

Suurin osa ihmisistä menee pukeutumisen suhteen massan mukaan. Se ei tietenkään ole huono juttu. Mutta joillain on aivan erilainen pukeutumistyyli kuin muilla ihmisillä, ja sen takia he voivat kokea itsetunto-ongelmia. Jos tykkää pukeutua vaikka gootiksi, voi olla vaikeaa, jos ajattelee vain muitten mielipiteitä ja sitä, miten muut pukeutuvat.

Jos et uskalla pukeutua persoonallisesti esimerkiksi kouluun, voit mennä kaverisi kanssa vaikka kaupungille, jossa ei ole niin paljon tuttuja. Siellä voi olla helpompi olla oma itsensä pukeutumisen kannalta.

Ennen vanhaan kun ihmisillä ei ollut niin paljon varaa vaatteisiin, vaatteilla ei voinut koreilla. Nykyään joillakin on enemmän varaa merkkivaatteisiin, joilla he voivat koreilla. Merkkivaatteita voi ostaa myös käytettyinä, jolloin ne eivät välttämättä ole niin kalliita.

Jos haluaa pukeutua ja näyttää omaa persoonallisuuttaan ja erottua muista, voi kierrellä esimerkiksi kirpputoreja, ostaa paidan ja tuunata siitä oman mieltymyksen näköisesi. Silloin tuskin keltään löytyy samanlaista.

Mielestäni on vain hyvä, että ihmiset pukeutuvat persoonallisesti. Nykyään nuorilla näkyy hyvin paljon samanlaisia vaatteita. Persoonallisuus ei silloin näy.

Nykyään yhä nuoremmat meikkaavat ja näyttävät paljon vanhemmilta kuin ovat. On hieman outoa nähdä netissä kuvia samanikäisistä ihmisistä, jotka näyttävät viisi vuotta vanhemmilta.

He unohtavat kokonaan lapsuusajan, jolloin kuuluisi leikkiä, temuta pihalla ulkohousuissa ja nauttia ylipäätään lapsena olemisesta. Sen jälkeen ihmisellä on koko loppuelämä aikaa meikata ja näyttää kauniilta.

Oletpa nyt minkäikäinen tahansa, yritä olla välittämättä muiden mielipiteistä, jotka kohdistuvat omaan, persoonalliseen pukeutumistyyliisi.

Venla Kivimäki

Kuuhankaveden koulu 8lk

Hankasalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Koe-eläinten tyly kohtalo

Urheilun hienoimmat ydinarvot ovat paljon ylevämpiä kuin doping

Voi halvatun Alvaa!

Halssilan rannassa

Aronian kimallus

Lyhyet

Lyhyet

Määräysvalta kaupungilla

Latupohja Pylkönmäellä

Pyhä Olavi oli tuhat vuotta sitten Norjan sankarikuningas – nyt hänestä on tulossa Jyväskylän hukattu mahdollisuus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.