Uudet kiskot länteen

Keuruun sijainti muiden isompien kaupunkien puristuksessa ja oman kansanedustajan puute sekä Keuruun nuiva asenne kukoistavaa rautatietaajamaa Haapamäkeä kohtaa ovat kaukaisia tosiasioita. Erityisesti 1960-luvun poliittiset lehmäkaupat oikoratojen rakentamispäätöksien muodossa ovat rautatieliikenteen hiipumisen pahinta historiaa.

Nyt yritetään paikkailla näitä virheitä pyyteettömällä toiminnalla ja saada mukaansa tätä uutta rautatieliikenteen tärkeyden taka-alalle unohtanutta johtoporras- ja poliitikkosukupolvea yhteisiin rautatietalkoisiin Haapamäki-Pori -radan uudelleen käyttöön ottamiseksi ja sen myötä muunkin rautatieliikenteen elvyttämiseksi.

Haapamäki on Keuruun näköalapaikka ja mahdollisuus.

Nyt ei kannata pitkään fundeerata ja antaa ajan kulua. sillä se olisi tässä rata-asiassa pahin mahdollinen virhe. Nyt on kysymys valtakunnallisesti merkittävästä yhteydestä Länsi-Suomen tärkeään satamakaupunkiin, joka ei jäänmurtajia tarvitse ja jossa on vielä vapaata kapasiteettiä jäljellä. Hyvä poikittaisyhteys itärajalta asti on nyt ajankohtainen. Mutta onko Keuruu rehdisti ja riittävällä tahdolla liikkeellä? Kyllä täällä helposti saat rauhassa istua ja tsiikailla puoleen jos toiseen, mutta yksin jäät, eikä sivustakatsojan rooli kanna pitkälle.

Pieni varoituksen sana lienee paikallaan! Toivottavasti Keuruu ei uusi toistamiseen tässä rata-asiassa jarrumiehen rooliaan, vaan tehdään tästä asiasta toteutuskelpoinen hanke. Keuruullakin on nyt toimittava. Tietoa ja aitoa tahtotilaa löytyy Porin sataman johtajalta ja satakunnan pään radanvarsikunnilta. Niistä kannattaa ottaa mallia ja pitää jo yhteisymmärryksessä päätetystä jatkosuunnittelusta vakavasti kiinni.

Tottahan me haluamme kuulla vielä junanpillin ääntä, eikä vain odotella että se entisestään vähenisi Keurusseudulta.

ANTERO POHJONEN kaupunginhallituksen jäsen Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Lyhyet

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.