Uupuminen voi alkaa jo koulussa

Nuorten sairaslomien uutisoidaan johtuvan yhä useammin mielenterveysongelmista. On pohdittu nuorten jaksamista työelämässä ja sitä, miksi nuoret uupuvat työuransa alussa.

Uupuminen kuitenkin alkaa jo koulussa.

Tuoreiden tutkimusten mukaan lukiolaiset uupuvat työn paljoudesta. Kursseja on tolkuttomasti, aikataulu on tiukka, ja samalla pitäisi valmistautua ylioppilaskirjoituksiin ja tietää mihin hakee lukion jälkeen.

Kolme vuotta on mielestäni erittäin tiukka aikataulu kaiken suorittamiseen. Monesti myös unohtuu, että opiskelijoilla on elämää myös koulun ulkopuolella, ja lukioiässä harrastetaan ja etsitään suuntaa.

Kun sitten viimeinkin uurastus on takana ja valkolakki päässä, on aika lähteä jatko-opiskelemaan tai töihin.

Monet ystäväni eivät hakeneet opiskelemaan tai ottaneet opiskelupaikkaa vastaan lukion jälkeen juuri siksi että he ovat lukiossa kuluttaneet opiskeluinnon loppuun. Välivuosi on monelle ainoa vaihtoehto jaksamisen kannalta.

Nuoret arvostavat työtä paljon, ja koska ovat tottuneet rehkimään koulussa, on työ tehtävä kunnolla.

Nuoresta iästäkin johtuen elämässä tapahtuu isoja muutoksia – esimerkiksi itsenäistymistä, joka voi olla kova pala. Nuori palaa loppuun töissä, josta ottaa paineita.

Joko nuoret eivät ole yhtä lailla suomalaista sisua täynnä kuin vanhemmat ikäluokat, tai sitten nykyajan koulunkäynnistä on tehty haastavampaa ja raskaampaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Suomen uusin ja rumin?

Seniorikortin hankala uudistus

Saksa jyrää Euroopassa!

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.