Väenpaljous ei asioita edistä

Onko Jyväskylässä hyötyä kolmen kunnan virkamiehistä? Pääsääntöisesti ei yhtään mitään. Perustelunani on omakohtainen kokemus virkamiesten asenteista ja palveluhalukkuudesta.

Maillani on tehty kahden viime vuoden aikana monenlaista vahinkoa johtuen kait siitä, että ei ole otettu selvää maanomistajasta vaan on kuviteltu maitten hiihtouran molemmin puolin olevan kaupungin maata.

On kaadettu kymmeniä istutettuja kuusentaimia, kaivettu ojaa kymmeniä metrejä istutuskuusikkoon ja peitetty rajallani oleva kulmapyykki paksun maakerroksen ja isojen kivien alle.

Työt teettänyt kaupungin työntekijä/virkamies on myöntänyt tehdyt ”tuhotyöt” ja sen, että ne kaupungin pitäisi korvata. Myös hänen esimiehensä on myöntänyt mainitun alaisen virheen ja kaupungin korvausvelvollisuuden. Mikä mättää? Kuka päättää, kuka tekee?

Kymmenien puhelinkeskustelujen ja kahden kirjeitse esitetyn vaatimuksen perusteella korvaus olisi pitänyt suorittaa jo aikoja sitten. Kuitenkin kun asiaa olen kysellyt ja ihmetellyt, on kerrottu, että kiireitten takia asia on hoitamatta.

Miten tämä asia on niin vaikea hoitaa? Huhtikuun alussa kirjeitse annettu korvausvaatimus on edelleenkin käsittelemättä – vaikka kaupungin palveluksessa on kolminkertainen määrä ihmisiä verrattuna aikaan ennen Korpilahden ja maalaiskunnan liittämistä Jyväskylään.

Suuremmasta viranomaisten lukumäärästä on selvästi enemmän haittaa kuin hyötyä tavalliselle veronmaksajalle Jyväskylässä. Tietysti on mahdollista sekin, että virkamiehet kyttäävät toisiaan, kuka seuraavaksi joutuu virastaan luopumaan, jolloin työt jäävät tekemättä.

Mistä löytyy se ”siunatun hulluuden oikein viisas mies”? Onko se uusi kaupunginjohtaja?

Raimo Niininen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

LyhyetLyhyetSiivoojat ovat ne jotka mahdollistavat hoitajien ja lääkäreiden työskentelyn.Kuka huomaa

Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Uutissuomalaisen debatti: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä, sanoo presidentti Tarja Halonen

Ei kaksi ilman kolmatta poliittista lehmäkauppaa

Tietoa vai politiikkaa koronan hoitoon

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.