Väkisin Natoon?

Ulkoministeri Stubb intoilee Suomea Islannin ilmavalvontaan. Hän esittää tätä yhdeksi Pohjoismaisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön muodoksi.

Saimme lukea, että hankaluudeksi tässä yhteistyömuodossa koettaisiin se, että Suomi ja Ruotsi eivät kuulu sotilasliitto Natoon. Mikäs muukaan kengässä hiertää.

Kokoomus on viemässä Suomea innolla Natoon. Nato-esitteet, joita jokin aika sitten painatettiin Suomen kansalaisille olivat sarkastista puuhaa eikä niistä ollut edes takan sytykkeeksi.

Minulle ja varmasti monelle muullekin on huojentavaa tietoa se Naton ehto, että mikäli mikä tahansa maa haluaa liittyä jäseneksi, siihen on oltava kansalaisten kannatus. Uusimpien tutkimustulosten mukaan enemmistö suomalaisista sanoo "ei" Natolle.

Ovatkohan kokoomuksen tuoreet kannatusluvut saaneet ulkoministerin ja puolueen nyt raivoisasti tunkemaan Suomea Natoon, vai mistähän moinen ehdotus islantilaisille? Miksi mennä moisia edes ehdottelemaan, kun niiden Hornetien pitäisi ylittää ensin Ruotsin luvalla Ruotsin ilmatila. Vai Norjan kauttako mentäisiin?

Eikö tuollaista asiaa pitäisi ensin keskustella suomalaisvoimin kansan keskuudessa? Yrittäkää kokoomukselaiset muistaa, että kaikki eivät äänestäneet eduskuntavaaleissa, mutta Nato-vaalit ovat toinen juttu.

Matti Järvelä Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.