V-tyylin miehet jäähylle

V-tyylin miehet jäähylle

Tyttöjen jalkapallo on kivaa. Kortteliliiga on oivallinen tapa aloittaa vauhdikas ja jännittävä laji. Pelissä sattuu ja tapahtuu. Ikävän leiman tuo aikuisten miesten huutelu kentän reunalta. "Laitavalmentajien" alatyyliset neuvot eivät sovi fiilikseen. Vanhemmat hoi! Sovittaisko niin, että v-tyylin äijät ajetaan kentän laidalta muualle? Jos eivät tollot itse ymmärrä, laitetaan me aikuiset moiselle stoppi! Nipsu-tyttöjenkin olisi kivempi pelata, kun ei tarvitsisi häveten kuunnella moista.

HILKKA MIETTINEN Jyväskylä

Harjulle turha odottaa

En mennyt katsomaan lasipolvi Jari Litmasta Harjulle, kun ei kukaan maksanut pääsymaksua, eikä ollut työttömille ilmaista pääsyä.

MAUNO VOUTILAINEN Jyväskylä

Jyväskylä vaarallinen illalla

Jyväskylän keskusta on vaarallinen paikka illalla ja yöllä. Minulta vietiin arvokas Nokian kännykkä ja punamusta reppu väkivalloin, Väinönkadulla perjantaina 12.6. yhdeksän aikaan illalla. Eikä auttanut kun juosta karkuun, ettei tullut sairaalareissua. Eipä ole yksin menemistä keskustaan ilta- tai yöaikaan.

PERTTI RIIKONEN Jyväskylä

Saarijärven Paavon nimityksestä

Sanovat Saarijärven olevan erikoisesti rikkaiden isäntien kulttuuripitäjä. Siihen sanoisin: rikkauden ihannointi pidemmän päälle rikkautensa omistajan sokaisee.

Milloinkahan joku pitäjän metsätyömies nimitetään Saarijärven Paavoksi. Entisaikoina metsästä elantonsa saavat olivat paremminkin raivaaja Paavoihin verrattavia.

Metsätyömies todennäköisesti tokaisi vaimolleen: Pane sekaan puolet petäjäistä, sillä veihän viimeyönä rikkaan naapuritalonkin touon halla.

Paavoksi valinnoissa tulee muistaa paljon puhuttu ja parjattu sanonta Saarijärvestä perinnepitäjänä.

HEIKKI PENTTINEN Äänekoski, Suolahti

Erilaista kouluruokailua

Olin kuusikymmentä vuotta sitten pieni koululainen, pienessä kyläkoulussa maaseudulla. Matkaa taitettiin kouluun ja kotiin jalan ja suksilla (ei ollut ilmaista koulukyytiä, ei valaistua pyörätietä, ei edes polkupyörää). Matkaa 6 kilometriä sivunsa, edestakaisin 12 kilometriä.

Koulun pellossa kasvatettiin perunoita ja metsästä kerättiin marjoja koululaisten talkootyönä.

Kotoa vietiin voileivät ja maito. Koulu käytiin loppuun ja oltiin kiitollisia jokapäiväiseen yhteiseen ateriaan. Saatiin maha täyteen ja pysyttiin terveinä. Ja ennen kaikkea oltiin tyytyväisiä kouluruokaan.

ESKO PASANEN Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Yliopistokoulutus on yliarvostettua

Sesonki, jolloin työvoiman saanti alkaa olla entistä vaikeampaa

Euroviisut, tervemenoa

Lukijan kuvatAallot rantautuu Ruoniemessä Päijänteellä. Kuva: Marjaana Lahtinen

Lyhyet

Joulun odotusta Keuruulla. Kuva: Jorma Soininen

Lyhyet

Pohjantikan oma tukki. Kuva: Kari Manne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.