Vaajakoskelle valmennuskeskus

Erkki Huovinen heitti 20.10. Keskisuomalaisessa jalkapalloväelle jäitä hattuun. Huovista hirvitti aiheellisesti uuden stadionin rakentamiskustannukset. Huovisen kirjoitukseen antoi 21.10. vaajakoskelainen seura-aktiivi Ari Kuusisto hieman hämmentävän vastineen. On täysin selvää, että JJK:n nousu veikkausliigaan edellyttää olosuhteiden parantamista. Tämä vaatimus on uuden Jyväskylän otettava vakavasti, koska näin merkittävää imagollista lisäarvoa ei kukaan osannut kuvitella. Yksikään vastuuntuntoinen tuleva päättäjä ei halua, että menestys kaatuu olosuhteiden heikkouteen.

Huovinen esitti ajatuksen, mikä sai minut, vaajakoskelaisen jalkapalloystävän mielen iloiseksi. Hänen ehdotuksensa stadionin rakentamiseksi Vaajakoskelle ei todellakaan ole uusi ja ainutkertainen. Vaajakosken lukiossa on toiminut vuodesta 2005 alkaen jalkapalloakatemia, joka on saanut paljon kiinnostusta ja kiitosta jopa maamme rajojen ulkopuolella.

Lukion ja akatemian tämän hetken ehkä nimekkäin ylioppilastutkinnon suorittanut pelaaja on JJK:n Tommi Kari. Olen todella ylpeä hänen menestyksestään.

Mutta henkilö, joka ensimmäisen kerran esitti ajatuksen, että tekisin Vaajakoskelle jalkapalloilun valmennuskeskuksen oli italialainen Marino Mariottini (huhtikuu 2005). Marino on toiminut Inter Milanon, Messinan, Udinesen ja As Roman toimitusjohtajana. Häntä Vaajakoskella ilahdutti erityisen paljon lukiokoulutuksen ja valmennuksen yhteensovittaminen.

Keskusteluissa korostui jalkapalloharrastajien kokonaisvaltainen kehittäminen, pelkät pelilliset taidot eivät riitä. Tätä samaa esitti myös syksyllä 2007 Vaajakoskella vieraillut skotlantilainen Glasgow Rangersin junioriakatemian johtaja Billy Marshall. Vaajakosken lukion akatemian slogan kuuluukin education, sports and discipline. Akatemialla on parin vuoden ajan ollut toimintaa myös Vaajakosken ja Palokan yläkouluissa sekä Palokan lukiossa. Akatemialla on yhteistyösopimukset mm. JJK:n, FC Jyväskylän ja Palokan Riennon kanssa.

Kun rakentamista uudessa valtuustossa pohditaan on hyvä, että nousee järkeviä vaihtoehtoja. Lopullisessa päätöksenteossa on tärkeää tuoda esiin alueiden omia vahvuuksia.

Jalkapallostadionin voi jopa fyysisesti ja teknisesti yhdistää Vaajakosken uuteen koulurakennukseen.

Rohkeasti rakentamaan.

YRJÖ DAMSKÄGG ympäristölautakunnan vpj. sosiaalilautakunnan jäsen valtuustoehdokas (kesk.) Jyväskylän maalaiskunta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.