Vaajakosken kirjaston leikkaukset

Olin Vaajakosken kirjaston lukusalissa 1.6.2010 iltapäivällä. Paikalle ilmestyi 8-hengen ryhmä, joka suunnitteli väliseinää ennestään ahtaaseen lukusaliin.

Väliseinän taakse tulisi yhteispalvelupiste. Väliseinä aiheuttaisi ilmastointiongelman, mutta puheista päätellen siitä selvittäisiin tekemällä ylimääräisiä aukkoja väliseinään. Lisäksi tulisi sähkönsyöttö- ja tietoliikennekaapeloinnit. Kuultu ja nähty toiminta kuvaa hyvin Jyväskylän mahtihallintoa. Kahdeksan ihmistä oli kaventamassa Vaajakosken kirjaston ahdasta lukusalia väliseinällä, siinä riitti pohdittavaa 8-hengen työryhmälle. Mahtoi olla turhauttava tehtävä.

Miksi yhteispalvelupistettä ei siirretty Vaajakosken poliisilta vapautuviin tiloihin, jossa olisi kaikki toimiston tykötarpeet valmiina. Myös Vaajakosken terveysasemalla on "joutilasta tilaa" valmiine sähkö- ja tietoliikennekaapeleineen. Onko niin, että Jyväskylässä tehdään kaikki vaikeimman kautta? On jo moneen kertaan todettu, että kuntaliitoksen sopimussitovuudet eivät pitäneetkään paikkaansa. Voiko kuntalainen enää luottaan kellokas- tai rivipoliitikon sanaan Jyväskylässä?

Minä en ole huomannut ainuttakaan positiivista tekijää kuntaliitoksen tuomana. Herää kysymys, miksi jokaisen kunnanvaltuuston jäsenen pitää kuulua useisiin lautakuntiin, valiokuntiin, työryhmiin? Kokouspalkkiot ovat siinä kannustimina, ei yhteisten asioiden hoito. Jyväskylän velkataakka on jo nyt liian suuri ja velaksi rakennetaan ylisuuri "kulttuurikeskus".

Mitä kaikkea "sateenkaarihenkilöt" saavatkaan aikaan Jyväskylässä, kun kasvattavat velkataakkaa ja sitä maksatetaan kuntalaisilla maan kalleimmilla kuntatariffeilla. On mielenkiintoista aikanaan havaita mitä kaikkea on sovittu "kabineteissa", kun kytkykaupat tulevat julkisuuteen. Ajautuuko Jyväskylä konkurssiin? On Jyväskylä tekemässä "kreikkalaiset"?

RAUNO PALLONEN Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Henkilöittäminen on ovela ja suosittu sumutuskeino

Kaksi merkittävää ratsastajaa ja valkoiset hevoset

Otsonikato ei ollut mitään turhaa pelottelua

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Teiden suolaus on lopetettava

Sote-menojen kasvua ei torppaa mikään hallintomalli

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.