Vaajakosken moottoritielle tolppakamerat

Vaajakosken moottoritielle on ehdotettu nopeusrajoitusta 60 km/h ja ympärivuotisesti 70 km/h Halssilan uimarannan ja Hutungin mutkien turvattomuuden vuoksi. Tien mutkien korjaukset eivät ole edenneet kallistuskorjausten osalta.

Rantaväylän kahdessa tasoristeyksessä on valvontakamerapöntöt kohdassa, jossa on 60 km/h nopeusrajoitus. Niiden pelotevaikutus on hyvä ilman kameraakin eikä pahoja onnettomuuksia ole näissä kohdin tapahtunut sitten alkuvuosien.

Entä valvontakamerat Halssilan uimarannan ja Hutungin mutkiin molempiin suuntiin? Mielestäni nopeus 80 km/h voidaan pitää mutkissa, kun ihmisten varovaisuus pudottaa kameran edessä nopeuden niin, että on pakko ajaa riittävän hitaasti.

Kameroita voisi laittaa mutkaan sopivin välein kaksi aina suuntaansa niin, että nopeuden nostaminen mutka-alueella kameroiden välillä ei olisi kovin mahdollista. Kameroita tulisi näin yhteensä kahdeksan.

Kun tien mutkien kallistuskorjaukset ovat vielä tekemättä, voitaisiin samalla tehdä kameratolppa-asennukset. Voisi harkita myös kokeilun aloittamista keskinopeusvalvontaan. Hutungin ja Halssilan välillä kamerat seuraisivat autoja ja liiasta nopeudesta tulisi seuraamukset.

Näin nimellisiä nopeusrajoituksia ei tarvitse pudottaa liikaa ja puurouttaa liikennettä. Kustannuksiahan tästä koituu, mutta jos turvallisuus nähdään tärkeäksi, ei silloin pidä säästää.

Arto Hjelt

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kääntösilta Viitasaarella. Kuva: Ilpo Laitinen

Lukijan kuvatAallot rantautuu Ruoniemessä Päijänteellä. Kuva: Marjaana Lahtinen

Lyhyet

Joulun odotusta Keuruulla. Kuva: Jorma Soininen

Lyhyet

Pohjantikan oma tukki. Kuva: Kari Manne

Mielipide: Jouluna siirretään kulttuuriperintöä – "On ihana elämys opettaa niksit jouluruuista seuraavalle polvelle"

Lähetystyö ei saa olla kirkkopolitiikan väline

Järjestöjen työ auttaa erityisesti naisia ja lapsia

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.