Vaajakosken ohitustiesuunnitelmista

Vuosi on kulunut siitä, kun Vaajakosken ohitustieasia nostettiin agendalle.

Keski-Suomen tiepiirin suunnitelmat ovat todennäköisesti edenneet ja nyt tiepiiri varmaankin voisi jo antaa vastauksia vaajakoskelaisia askarruttaviin kysymyksiin:

Onko tunnelivaihtoehdosta tehty ajantasaiset suunnitelmat? Onko tunneli teknisesti mahdollista tehdä ja mikä on suunnitelman kustannusarvio? Vastaukseksi ei riitä viimevuotinen tyhjästä temmattu arvio, jonka mukaan tunnelivaihtoehto olisi 3-4 kertaa maanpäällistä vaihtoehtoa kalliimpi.

Onko ohitustien tunnelivaihtoehdosta jo olemassa karttapiirroksia ja mahdollisesti havainnekuvia ja voisiko ne saada julkisuuteen nähtäviksi samoin kuin maanpäällisen vaihtoehdon nyt valmiina olevat havainnekuvat?

Onko tiepiirissä nyt asiantuntemusta tunnelisuunnitteluun (viime vuonna sitä ei ollut) ja jos ei ole, niin miksei sitä ole hankittu?

Onko siltavaihtoehdon kustannusarvioissa nyt otettu mukaan ympäristövaikutusten arviointi, paljonko ne ovat ja miten ne on laskettu?

Onko tiepiirin alueella muihin tiehankkeisiin liittyen tunnelisuunnitelmia ja jos on, niin missä, minkä kokoisia ja miksi tunneli eikä maanpäällinen ratkaisu, kustannusarvio?

Voisiko tiepiiri julkistaa vanhat tunnelisuunnitelmat ja kertoa, mihin kustannusarvio perustui ja onko vuosi sitten luvattu kustannusarvion päivitys valmis, mikä on tulos ja miten tulokseen on päädytty?

MATTI SUUTARI,
TAUNO PENTTINEN
Liekkilän kannatusyhdistys
RISTO PYNNÖNEN
ja kolme muuta kirjoittajaa Viihtyisä Vaajakoski -työryhmästä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

Vanhusten perhehoito tuo kodinomaisuutta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.