Vaajakosken tiehankkeista

Kiitos Matti Kankaalle ansiokkaasta Lusi-Vaajakoski hanketta koskevasta kirjoituksesta 5.2. Hämmentävää tässä hankkeessa on ollut se, että on puhuttu todella Lusi-Vaajakoski hankkeesta, kun kyse on kuitenkin ollut Lusi-Kanavuori hankkeesta.

Joitakin vuosia sitten tiepiiri järjesti sidosryhmätilaisuuden, jossa hanketta esiteltiin. Tiedustelin silloin syytä menettelyyn, kun jo silloin oli hyvin nähtävissä, että varsinaiset ongelmat ovat Kanavuori-Vaajakoski välillä. Tilaisuudessa oli läsnä myös kaupunginhallituksen edustaja (kesk.), joka turhensi kysymykseni kuittaamalla, että ei kesämökkiläisiä varten teitä tarvitse rakentaa.

Jyväskylän seudun tieverkon kehittämistä on jatkuvasti haitannut se, että Jyväskylän on väitetty vievän maakunnan kaikki tierahat. Tähän ovat kansanedustajammekin lähteneet mukaan, eivätkä ole ponnekkaasti olleet vaatimassa koko nelostien (ja muunkin valtatieverkon) parantamista.

Nämä päätiehankkeet ovat aivan muuta kuin Jyväskylän hankkeita. Samaan aikaan on Kuopion kohdalla rakennettu 40 km moottoritietä, ja nyt pannaan 90 miljoonaa pätkään, joka muodollisesti ei ole moottoritietä avattavien siltojen takia, mutta joka on nelikaistainen ja jonka suurin ongelma on jatkuvat ylinopeudet, eikä ruuhkat.

Toivon, että maakuntamme kansanedustajat tosissaan alkaisivat vaatia nelostien kunnostamista koko maakunnan alueella.

OSMO ROSTI Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.