Vaaleissa korostuu aluepolitiikka

Kvään eduskuntavaaleissa korostuu aluepolitiikka aivan uudella tavalla.

Perusyhteisöä kuntaa, ei oikeastaan kukaan enää pitkäjännitteisesti johda. Huomaamattamme se aika meni ohi ja nyt vain hämmästelemme.

Kylä- tai heimopäälliköitä ei enää ole. Kunnanjohtajat ovat projektipäälliköitä jotka tekevät opinnäytettään, muutaman vuoden jaksolla, seuraavaa omaa askelta tavoittaen.

Luottamushenkilöt hakevat parlamentaarikon paikkaa tai jotain muuta, johtajat eivät enää yleisesti rakasta alamaisiaan. Valtuustoissa asenteet lähimmäisiä kohtaan ovat kuin sotatilanteessa. Hallituksen on nyt helppo nujertaa maaseudun kunnat ja keskittää hallintotoimet suurien ehdoilla, vailla elämisen laatukriteerejä.

Asetelma eteläsuomen tehokkaasta metropolista on julkisesti julistettu ja muun Suomen on aika reagoida, jos ymmärrystä riittää. Tätä hämmennystä uudet poliittiset suunnat tulevat käyttämään hyväkseen keväällä.

Vanhat valtapuolueet saattavat olla tien sivussa, ehkä eivät vielä sen päässä. Tilannearviointi on erityisen tärkeä maaseudun hyvinvoinnin kannalta.

ESKO JÄRVENPÄÄ kaupunginvaltuutettu (Ssp) Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Uutissuomalaisen debatti: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle, varoittaa Risto Murto – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Lyhyet

Lyhyet

Seurakunnat hoitavat kyllä metsiään

Puistokadun pyörä- reitit turvallisiksi

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Pilataanko nyt Päijänteen kulttuurimaisemat?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.