Vaalilupausten aikaa ja taikaa

Olen nyt ensimmäistä kertaa kunnallisvaaliehdokkaana, mutta en anna vaalilupauksia. Voin vain sanoa, että minulla on tahto tehdä kaikkeni kotikaupunkini hyväksi.

Kun päättäjät tekevät päätöksiä, heidän tulee myös perustella päätökset rehellisesti ja selkeästi kansalaisille. Tiukassa taloustilanteessa joutuu tekemään päätöksiä, jotka eivät kaikkia miellytä, ei edes itseään päättäjää.

Mielipiteen vaihto ei välttämättä ole takinkääntämistä vaan suunnan tarkistamista. Me varmasti joudumme kaikki luopumaan jostakin mukavasti ainakin väliaikaisesti, että saamme turvallisen kaupungin olla ja elää. Pitää ajatella pitkällä tähtäimellä ja peruspalvelut pitää turvata, muusta on toistaiseksi tingittävä. Eli konserttitaloa en teille ainakaan lupaa...

Te, jotka eniten parjaatte päättäjiä ja päätöksiä, tervetuloa mukaan päättämään ja hoitamaan yhteisiä asioita. ”Kaikille tilaa riittää”.

Mutta se, mihin olen ennekin kiinnittänyt huomiota mutta varsinkin nyt ehdokkaana, on viestintä. Päättäjien julkinen riitely ja loanheitto saa aikaan kiukkua ja turvattomuutta kansalaisissa, sekä tunteen siitä, että mihinkään ei voi luottaa.

Päättäjät ovat esimerkkinä lapsille ja nuorille, joten käytöksen pitää olla asiallista. Pitää näyttää esimerkkiä, kuinka asioita hoidetaan, vaikka ollaan eri mieltä, ja varsinkin unohtaa omat tarkoitusperänsä sekä tavoitella yhteistä hyvää.

Kertokaamme reippaasti oma kantamme asioihin mutta jättäkäämme toisen puolueen ja ehdokkaiden mielipiteet rauhaan.

Myös kansalaisten kannattaa ennemmin ottaa yhteyttä päättäjiin suoraan mutta asiallisesti sen sijaan että kirjoittelevat epäsivistyneesti halveksivia kirjoituksia nimettöminä yleisönosastolle.

Toimittajat voivat myös ohjata mielipidesivujen kirjoituksia asiallisempaan suuntaan ja suosia positiivista viestintää aggressiivisten kirjoitusten sijaan. Toimituksella on suuri valta ja voima.

Rukoilen kakille ehdokkaille ja äänestäjille viisautta ja voimia yhteisten asioiden hoitoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.