Vaalit eivät vielä näy Pietarissa

Venäjän presidentinvaaleihin on aikaa vajaat kolme viikkoa, mutta Pietarin katukuvassa vaalit eivät vielä juurikaan näy. Katumainoksia kyllä löytyy, mutta melko hillitysti. Vielä tällä hetkellä vaalit tuntuvatkin kaukaiselta, vaikka ennen pitkää 4. maaliskuuta koittaa. Pitkin Pietaria on löydettävissä yleisiä äänestämään kehottavia mainoksia aina linja-autopysäkkien mainoksista isoihin tv-näyttöihin. Näissä toistuvat Venäjän lippu ja vaakuna sekä oman kansallisuuden korostaminen. ”Meidän maa, meidän vaalit, meidän presidenttimme.” on iskulauseena miltei jokaisessa mainoksessa.

Yhtenäisen Venäjän ehdokas Vladimir Putin käyttää katumainoksia, joissa on Putinin kuvan sijasta Venäjän lippu. Putinin omia mainoksia onkin vaikea erottaa yleisistä äänestämään kehottavista mainoksista, varsinkin juostessa omaan linja-autoon.

Kommunistisen puolueen ehdokkaan Gennadi Zjuganovin mainoksia olen nähnyt vain muutaman, muiden duuman puolueiden ehdokkaiden en lainkaan. Mistään empiirisestä tutkimuksesta ei tietenkään ole kyse, mutta varsinkin Pietarin keskusta ja sen välitön läheisyys on jopa oudon tyhjä heidän mainoksistaan. Kyseessä kuitenkin on Duumassa vaikuttavien puolueiden omat ehdokkaat, joten kuvittelisi heidän myös mainostavan ehdokkuuttaan.

Sen sijaan duuman ulkopuolelta tulevan presidenttiehdokkaan, oligarkki Mihail Prohorovin mainoksiin törmää yllättävänkin usein. Yllättävän siksi, että Prohorov tulee puolueiden ulkopuolelta, joskin rahoituksesta ei hänen tapauksessaan varmasti tule ongelmaa. Aiempia kevään duuma-vaaleja protestoivien ääniä Prohorov tuskin silti saanee, sen verran eri lähtökohdista hän kaiken kaikkiaan on.  Joonas Könttä

opiskelija

Pietari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.