Vaaralliset katukyltit

Näin sokeitten viikolla rohkenemme pyytää Jyväskylän keskustan alueen yrittäjiä huomioimaan myös näkövammaiset katumainoskylttien asettelussa.

Varsinkin Väinönkadusta on muodostunut Alumiinitalon remontin vuoksi varsinainen pujottelurata, jossa näkövammaisen on aika vaikea selviytyä haavereitta tiheän ihmisvirran, polkupyörien ja katumainoskylttien viidakossa.

Uuden Jyväskylän alueella on noin 2 000 näkövammaista, joten kyseessä on aika suuri joukko, josta riittää kaupungin keskustaankin liikkujia. Näkövammaisten lisäksi esteetöntä liikkumista tarvitsevat monet muut vammaiset, vanhukset ja jopa ihan perusterveet kadunkulkijatkin.

Jotta olisi helpompi ymmärtää minkälaista on liikkua näkövammaisena, tarjoamme hyvän mahdollisuuden tutustua näkövammaisen maailmaan.

Sosiaali- ja terveysalan oppilaitos, Näkövammaisten koulu ja Keski-Suomen näkövammaiset ry järjestävät yhteistyössä Pimeen Cafeen torstaina 13.11. kello 10-15 ja perjantaina 14.11. kello 9-13 osoitteessa Keskussairaalantie 21 E-talo.

Toivotamme tervetulleiksi kahvilaan kaikki uudenlaisesta kokemuksesta kiinnostuneet. Oppaina ja opastajina kahvilassa toimivat näkövammaiset nuoret.

PEKKA KUUKKANEN toiminnanjohtaja MAUNO SIRVIÖ puheenjohtaja Keski-Suomen näkövammaiset ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Häiritsevä ajomelu varsinkin öisin on vakava terveyshaitta

Lyhyet

Kertokaa meille, mitä kaupungistamme puuttuu

Taitetusta indeksistä ei ole paluuta palkkaindeksiin

Lyhyet

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.