Vai että Kuokkalan sillalle tuulisuojat?!

Kun aamulla 14.10. luin otsikon: Kuokkalan sillalle pitäisi tehdä tuulisuojat, luulin, että on aprillipäivä. Tekstistä selvisikin, että jotkut ovat sitä tosissaan esittäneet. Älyttömin esitys mitä olen aikoihin nähnyt julkisesti esitettävän.

Kaupunginarkkitehti Ilkka Halinen ei kuulemma täysin tyrmää ehdotusta ennen kuin asia on selvitetty. Mitä hiivatin selvittämistä näin älyttömässä ehdotuksessa on? Pitäisi virastollanne olla tärkeämpääkin tekemistä. Vai selvitättekö muutkin siltaan liittyvät yhtä älyttömät ehdotukset: sillan kattaminen, kahvion rakentaminen, kaiteet ajotien ja jalkakäytävän väliin, kaiteet jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden väliin, jne.

Pakko on senkin tädin, joka lehdessä kertoi, että tuuli vie hänet mennessään, jos ei pidä kaiteesta kiinni, ängetä itsensä sillalle tuollaisena hetkenä, eikö olekin? Hän ei voi kiertää rantaraitin ja Mattilanniemen jalankulkusillan kautta tai käyttää linkkiä, jos ihan pakko on tuvastaan pihalle tulla, eihän?

Rantaraitilla ei tuuli yhtä lailla ota. Jalat pysyvät maassa hoikemmallakin. Pyöräilijöitä tuuli painaa sivuun, kohti ajorataa tai kaidetta. Sellaisena hetkenä pyörällä ei voi ajaa rantaraitin kautta eikä taluttaa sitä sillan yli, eihän? Talvella sillalla on jäätynyttä loskaa, pyörällä ei pysy pystyssä. Ihan pakko on pyörällä ajaa kelillä kuin kelillä, eikö olekin? Ne, joilta tuuli sotkee kampauksen, eivät voi käyttää linkkiä, eiväthän? Uusavuttomuus on todella huipussaan.

Myönteistä on, että näillä tuulen tuivertamilla muut asiat ovat ilmeisen hyvin. Vain tuulen voimakkuus Kuokkalan sillalla ei osu kohdalleen. Vuodessa on 365 päivää. Monenako noista tuulesta on sillalla haittaa? Jotain realiteettia kaivattaisiin. Joillekin kuokkalalaisille kelien mukaan kulkeminen on täysin vieras käsite.

Muutama sata vuotta on valitettu talvien kylmyyttä. Viime talvi olikin sitten jo harvinaisen lämmin. Jatketaan valittamista samaan tahtiin. Jospa saataisiin tuuli sillalla tyyntymään.

JARMO JÄÄSKELÄINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tarton rauhasta 100 vuotta

Pakkia parkkihallille

Jyväskylä ansaitsee kasvun

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.