Vaihekaava uudelleen nähtäville

On ilmennyt että nykyisin käytettävät ja vaihekaavan selostuksessa olevat turvetuotannon kuormitusarviot ovat alimitoitetut. Tämä uusi tieto on niin merkittävää, että sen tulee vaikuttaa myös maakuntakaavaan. Lisäksi turvetuotannon tarvearviot Keski-Suomessa ovat tulleet aivan uuteen valoon, kun Jyväskylän energian puunkäyttö on lisääntynyt huomattavasti.

Turvetuotannon laajenemista tukevia merkintöjä (TU, TUO) ei pidä sisällyttää oikeusvaikutuksia omaavaan kaavaan. Samalla on kuitenkin tärkeätä saattaa uudet ja mahdollisimman tiukat ja laaja-alaiset vesistömääräykset voimaan vahvistamalla ne uudessa kaavakartassa.

Ehdotamme, että vaihemaakuntakaavaan merkittäväksi ajatellut turvetuotantoon soveltuva aluesuunnittelutarvemerkinnät (TU, Tu1, TUO tai vastaavat) poistetaan kaavakartasta. Kaavaselostus ja kaavan vaikutuksia kuvaava teksti muutetaan vastaamaan tätä muutosta.

Vaihemaakuntakaava joudutaan tämän vuoksi laittamaan uudelleen nähtäville. Uusi nähtävillä olo tulee järjestää viivytyksettä ja pyrkiä saamaan em. muutokset sisältävä kaava, joka siis sisältää tiukat vesiensuojelumääräykset, voimaan mahdollisimman pikaisella aikataululla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.