Vaihtoehtoja Jämsän pääkirjastolle

Jämsän pääkirjaston sisäilmaongelmien vuoksi on asetettu työryhmä, joka kartoittaa kirjaston tilavaihtoehtoja. Yksi niistä on kirjaston muutto Jämsänkosken virastotalolle.

Valtuuston enemmistö, minä mukaan lukien, päätti viime vuonna Jämsänkosken kirjaston lakkauttamisesta osana palvelurakenteen tehostamista. Keskittämistä kompensoitiin kirjastoauton pysäkkejä lisäämällä.

Myönnän olevani avoimen ennakkoluuloinen, vaikka työryhmä ei ole vielä aloittanut työtään. Harkinta pääkirjaston siirtämiseksi pois kaupungin keskustaajamasta kuulostaa pahimmanlaatuiselta kunnalliselta aluepolitiikalta. Se on täydellisessä ristiriidassa keskustan elävöittämisen tai sen elinvoimaisena pysymisen kannalta.

Lukion kohdalla valtuusto teki erillisen päätöksen sijainnista. Kirjasto ilmeisesti joutaa heittopussiksi, vaikka se on kuntalaisten eniten käyttämä julkinen palvelu.

Työryhmän harkinnan pitäisi lähteä vain ja ainoastaan toiminnan kautta. Pääkirjaston kuuluu olla suurimmassa taajamassa, jolloin se on parhaiten ja kattavimmin kuntalaisten saavutettavissa. Jos kirjastopalvelut halutaan ajaa alas, on virastotalo hyvä lähtölaukaus sille.

Kirjaston kirjahankintojen määräraha on tällä hetkellä Suomen alhaisimpia. Pääkirjaston siirto pois keskustasta antaisi Jämsälle kulttuurivihamielisen leiman.

Länkipohjan ja Kuoreveden kirjastojen asiakkaiden aktiivinen toiminta oli osaltaan vaikuttamassa uudenlaisen lähikirjastotoiminnan luomiseen. Pääkirjaston asiakkaiden kannattaakin kertoa näkemyksiään vielä kun aikaa on.

Tommi Tapiainen

kirjastonhoitaja

kaupunginvaltuutettu (vihr.)

kansanedustajaehdokas

Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.