Valituksen paikkoja on loputtomiin

Joku kysyi, onko asiakkaan maksettava, jos sivukortti ei sovikaan uusittuun laitteeseen. Toinen kysyy, onko hänenkin maksettava mediamaksu, vaikkei näkövammaisena kaipaa kuvaa ja kuulokin hiipuu? Kolmas kieriskelee mummonmökissään - onko se myytävä, että saa pihalle "viemäri-istutukset" laitettua? Eläkeläinen epäilee, saako lunastettua parinkymmenentuhannen markan laitospaikkaa per kuukausi ilman ulkoilua ja vaipanvaihtoa? Kaikki kauhistelevat kovaa ruuanhintaa ja roskaamista, puukotuksia ja pandemioita!

Turhaako on valittaa? Niin kuin vakka on kantensa valinnut, niin olemme valinneet puolemme, eikä se useinkaan ole se kadun aurinkoinen puoli. Kylmäkin hytistää katveessa täällä talven maassa, missä älyvihreys inspiroi tuulimyllyihin, jotka pakkasella ovat hiljaa ja vaiti. Joudummeko silloin lämpimiksemme veivaamaan niitä tuottamaan?

Säteilyäkin on taattu maailmaan iäksi ja eliöstön tuhoksi atomeista ja antenneista. Siinä mietittävää kesäksi ja uusia äänestyksiä demokratian auttamiseksi odotellessa.

JAAKKO RUOKOJA Laihia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Lyhyet

Hoitaja- mitoitus- vääristelyä

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

Lyhyet

Keski-Suomen kuntien talous on saatava kuntoon

Eläkkeiden alentaminen tuhoisaa taloudelle

Lukijan kuvatSateenkaari Keuruulla. Kuva: Jorma Soininen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.