Valtakunnassa kaikki hyvin!

Sattui juttu lehdessä vuodelta 2006, kun Säynätsalon hallitusherrat rauhoittelevat asukkaita. Valtakunnassa kaikki hyvin. Sillä palvelut ovat hyvässä kunnossa ja jopa paranemaan päin. Silloiset kaupunginvaltuutetut kehuivat, että Säynätsalo ei voi sanoutua irti koko kaupunkia koskevista säästöohjelmista, eikä sellaista ole tapahtumassakaan. Paniikki terveydenhoitopalvelujen mahdollisesta kaventamisesta on turha. Palvelujen säilymisestä on pitävästi sovittu?

Viime aikoina keskustelu on turhaa ja tietämättömyyttä ja, osittain asioiden väärinymmärrystä. Herrat kehuvat, että Säynätsalo on erityisasemassa ilman kuntaliitoshistoriaakin. Palvelut eivät ole aidosti uhattuna. Sillä terveyspalveluista ja hoitopalveluista pidetään huolta. Myös heidän mielestä Säynätsalon kokemukset kelpaavat esimerkiksi - ne ovat voittopuolisesti myönteisiä vaikka välillä on yritetty muuta osoittaa. Elinvoimaisen kunnan merkki on, että reuna-alueiden lähipalvelut toimivat hyvin.

Virka- ja luottamusmiesjohdon kielteinen kanta säynätsalolaisiin näyttää menneen ihan ala-arvoiseksi. Sillä kaupungin mielestä Säynätsalo on erityisasemassa. Onhan tämä ainut kaupunginosa, johon vähintään 15 kilometrin etäisyys kaupungista.

RAIMO NIEMINEN Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Talousjärjestelmä luo pahoinvointia

Lyhyet

Lyhyet

Mykkäsen malli lisäisi kivihiilen käyttöä

Poliittisen poliisin paluu

Kiristäjät liikkeellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.