Valtuuston pikkujouluille ei

Muuramessa on loppusyksystä keskusteltu Kenttätien päiväkeskuksen toiminnan lakkauttamisesta. Päiväkeskus on toiminut matalan kynnyksen avopalveluna mm. työttömille, mielenterveyskuntoutujille ja päihdeongelmaisille. Syksyn aikana on myös uutisoitu kunnan henkilöstön lomauttamisesta. Tämän kaiken jälkeen parrasvaloihin on noussut kunnanvaltuuston pikkujoulut. Muuramessa aiotaan järjestää kunnanvaltuuston pikkujoulut valtuutetuille ja johtaville virkamiehille.

Pikkujouluihin voi ottaa mukaan myös avecin. Pikkujoulujen järjestäminen on täysin järjetöntä ja huonoa henkilöstöpolitiikkaa tilanteessa, jossa kunnan työntekijät ovat joutuneet säästötalkoisiin mm. lomautusten kautta. Lisäksi säästöt uhkaavat kohdistua heikoimmassa asemassa oleviin kuntalaisiin.

Positiivista on se, että Kenttätien päiväkeskuksen toiminta jatkuu. Negatiivista on se, että toiminta jatkuu supistettuna. Ruokapalveluja ei voida toteuttaa keittiön huonon kunnon takia. Rahaa ei ole laittaa tiloja kuntoon. Summat eivät ole suuria. Nyt on kysymys periaatteista. Halutaanko huolehtia niistä, jotka tarvitsevat apua.

Muuramen kunnanvaltuusto ei ole ansainnut pikkujoulujaan. Jokainen luottamuselinten jäsen on vapaaehtoisesti hakeutunut tehtäväänsä. Esille on tuotu, että valtuusto on tänä vuonna tinkinyt valtuustoseminaarista ja valtuustoretkestä. Jotain on jätetty järjestämättä, tinkimisestä en täysin tiedä. Valtuustoretki peruutettiin osallistujapulan vuoksi. Valtuustoretki ja valtuustoseminaarit painivat täysin eri sarjassa pikkujoulujen kanssa. Ne eivät ole huvitilaisuuksia vaan raakaa luottamuselintyötä kunnan ja kuntalaisten parhaaksi ja sitä kautta ne tuottavat lisäarvoa kuntalaisille. Valtuuston pikkujouluista hyötyvät vain niihin osallistuvat. Niistä ei ole mitään hyötyä kuntalaisille.

Pikkujoulujen on kerrottu maksavan noin 2000 euroa. Jos kunta pystyy järjestämään tuolla summalla (20 euroa/osallistuja) pikkujoulut, sen pitäisi ruveta markkinoimaan ammattitaitoaan ulospäin. Summalla kustannetaan mm. tasokas ruokailu, alkoholitarjoilu, tilavuokrat, henkilöstökulut, orkesteri, taksikyydit ja pikkujoululahjat. En ole koskaan kuullut näin kustannustehokkaista pikkujouluista.

Miksi kunnan tilaisuuksissa tarjotaan alkoholia? Alkoholitarjoilu kunnan tilaisuuksissa pitäisi lopettaa. Tämä ei ole moraalinen vaan taloudellinen ja sosiaalipoliittinen kannanotto. Jokainen kustantakoon juomansa itse, ei juoda alkoholia kuntalaisten rahoilla.

Nyt ei ole aika pitää pikkujouluja kunnan säästöjen takia. Joulu on ytimeltään antamisen aikaa, ei ainoastaan materiaalisen antamisen. Muuramessa on aika miettiä, mikä on tärkeää. Onko tärkeää pitää valtuuston pikkujoulut ja heikentää Kenttätien päiväkeskuksen toimintaa? Pikkujouluihin käytettävä 2000 euroa voidaan ohjata päiväkeskuksen keittiöremonttiin ja siten saada päiväkeskuksen ruokapalvelu toimimaan.

Jos keittiöremontin rahoitus järjestyy muulla tavoin, 2000 euroa voidaan ohjata tuomaan jouluiloa apua tarvitseville muuramelaisille. Em. ratkaisulla autetaan niitä, jotka tarvitsevat apua enemmän. Heillä on suurempi tarve avusta kuin kunnanvaltuustolla tarve saada pikkujoulunsa. Kysymys on nyt arvoista. Voimme päätöksillämme olla tukemassa hyvinvointia tai pahoinvointia.

MIKA ILVESMÄKI (sit.) kunnanvaltuuston 2. vpj. Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Nelostien siirto loi liikennesumpun

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.