Vammaiskuljetusten aikarajoitus haittaa

Onko vammaispalvelukuljetus nykyisessä muodossa tarkoitettu todella vammaisille vai rajoittamaan ”shoppailu- ja vierailumatkoja”?

Meitä vammaisia on monenlaisia. Siksi olisi selvempää, että te päättäjät tekisitte luettelon ja hinnoittelun erilaisille matkoille, sillä nykyinen pakko-aikataulutettu liikkuminen ei monellekaan sovi.

Kun tilataan matka, kerrotaan minne on menossa. Tilauksen vastaanottaja on silloin tietoinen, onko kysessä asiointi- vai huvimatka.

Uskon, että henkilö, joka on vammaispalvelumatkoja anonut, on tehnyt sen suureen tarpeeseen: auttajia ei ole ja asiat pitäisi saada hoidettua.

Olisi hyvä tietää, kuka tämän systeemin on keksinyt. Hän voisi selittää, miten säästö syntyy, kun isot 5–10 henkilön bussit hakee yhtä pappaa tai mummua.

Vapaa liikkuvuus rajoitetaan aikapakolla, joka paluukyytiä tilattaessa ei kohdallani ole toiminut. Olen hengitysvammainen, muiden vammojen lisäksi: 100% selkävamma 1973, sydän ja käsien nivelrikot.

Toivoisin, että voisin myönnetyt matkat liikkua omaan tahtiin. Vaikka hyvien lääkäreiden ansiosta polvet ja lonkka toimivat, keuhkot sanelevat tahdin varsinkin näin kesähelteellä. Poistakaa aikarajoitus asiointimatkalta.

Sisko Päkki

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Lyhyet

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.