Vammaisten lasten yksilöllisyys unohtuu

Jyväskylän kaupunki vakuuttelee olevansa laadukas opetuskaupunki. Sitä se ei ole vammaisille lapsille tarjottavan perusopetuksen kohdalla.

Vammaiselle lapselle tarjotaan yksilöllistä perusopetusta ryhmässä, jossa oppilaiden ikähaitari on 7–16 vuotta. Siis, yhdessä luokassa voi olla lapsia, jotka aloittavat koulun sekä murrosikäisiä nuoria, jotka ovat siirtymässä ammatilliseen kouluun.

On luonnotonta kuvitella että, opettaja avustajineen kykenisi tarjoamaan kaikille lapsille heidän yksilöllisten tarpeiden mukaista opetusta. Esimerkiksi liikuntatunnilla nuorin lapsista saattaa painaa 30 kiloa ja vanhin kolme kertaa enemmän. Pelkästään oppilaiden kokoerot tekevät liikunnan asianmukaisesta opetuksesta mahdotonta.

Erikoisinta on, että Jyväskylän sivistyslautakunta on tiennyt ainakin 10 vuotta vammaisten lasten opetusryhmien ikärakenneongelmasta. Silti se ei ole puuttunut asiaan.

Tammikuussa alkaa lasten kouluun ilmoittautuminen. Nyt sivistyslautakunalla on oiva tilaisuus vaikuttaa siihen että, vammaiset lapset pääsevät käymään koulua asianmukaisissa opetusryhmissä. Toivottavasti sellainen saadaan Korpilahdelle.

Mari Haapavaara

Jyväskylä, Korpilahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Lyhyet

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Suomi oli EU:n vertailun rasistisin maa

Kirjasto vaikapakka?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.