Vammaisten palvelut turvattava

Keskisuomalaisen uutinen 23.05. tyrmistytti minua. Tuollainen henkilökohtaisten avustajatuntien vähentäminen on vaikeavammaiselle liki “kuolemantuomio”, sillä henkilökohtaisen avustajan työtunnit ovat vaikeavammaiselle henkilölle ihmisarvon kunnioittamista ja näin olen jokainen vähennetty työtunti on ko. henkilölle ihmisarvon loukkaus.

Tuon mittaluokan säästöjä ei pitäisi tehdä, sillä jos ne toteutuvat, syntymästään asti vaikeavammainen henkilö joutuu kääntymään toimeentulotuen piiriin säilyttääkseen kaikki henkilökohtaiset avustajansa ja tarvitsemansa avun.

Joten syntyykö tästä kaupungille mitään säästöä! Kannattaako tuollainen “säästäminen” miltään kannalta ajateltuna?

Todellisuudessa kaupunki ei hyödy yhtään mitään, vaan säästäminen on näennäistä. Todellista säästämistä olisi se, ettei tänne rakennettaisiin turhia hotelleja, jotka ovat vain puolittain käytössä tai parkkihalleja, joita kaupunkilaiset eivät halua käyttää niiden maksullisuuden johdosta tai niiden vaikeakulkuisuuden ja ahtauden tähden.

Konsertti- tai musiikkitalot ovat hyviä kulttuurielämälle, mutta eivät välttämättömiä. Välttämätöntä sen sijaan on, että kaupungin vammaispalvelut ja terveyspalvelut toimivat riittävän turvallisesti ja tehokkaasti.

Niiden toimivuutta voidaan pitää tilastollisesti moitteettomina, mutta tilastot eivät palveluiden toimivuuden mittari, vaan tuollaiset viikko sitten lehdestä lukemani tositarinat, joihin pitäisi aina tarttua, koska vammaisetkin henkilöt ovat kuluttajia ja jopa veronmaksajia.

Olen päättänyt lähteä mukaan kuntavaaleihin puolustamaan meidän vammaisten oikeuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Uupuminen voi alkaa jo koulussa

Säynätsalo go go go!

Vanhempien yhdenvertaisuus on lasten perusoikeus

Viljelty pelto tai laidun ei ole retki- paikka

Lääkäreiden määrä kasvaa jatkuvasti

Lyhyet

Labroratorio- tuloksiaan joutuu odottamaan piinallisen pitkään

Tiedätkö tiestä?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.