Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Vanhustenhoidon vakavia laiminlyöntejä paljastuu ympäri Suomen. Paljastuksilta ei ole vältytty myöskään Keski-Suomessa. Kannatan esitettyjä vanhustenhoidon erityistarkastuksia.

Toistaiseksi ilmitulleet laiminlyönnit ovat perustuneet rohkeisiin ilmiantoihin ja ikävä kyllä tulleet julki vasta kuolemantapauksina. Vanhustenhuollon tilanne on nyt juurta jaksain perattava läpi.

Tarvitsemme ryhtiliikkeen vanhustenhuoltoon. Laajatkin tarkastukset vanhustenhoidon palveluyksiköissä eivät saa jäädä rahasta kiinni. Suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa on pystyttävä turvaamaan jokaiselle vanhukselle ensiluokkainen vanhustenhoito. Laiminlyönneistä on määrättävä palveluntuottajille niin suuret rangaistukset, ettei laiminlyönteihin kertakaikkiaan ole enää varaa.

Meidän on lisättävä vanhustenhoidon rahoitusta ja taattava arvokas vanhuus kaikille. Tämän on oltava nyky-Suomessa kunnia-asia.

Olisi perusteltua järjestää myös kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia vanhustenhuollon tilasta, sekä pelkojen hälventämiseksi että luottamuksen palauttamiseksi.

Joonas Könttä

kaupunginvaltuutettu (kesk.)

kansanedustajaehdokas

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lasten eriarvoisuus on hyvinvointivaltion häpeä

Terveellistä, vastuullista ja maistuvaa opiskelijaruokaa

Lyhyet

Lyhyet

Vaietaan siis tästä

Vanhukset ja hyvinvointivaltio

Tehoa opettajakoulutukseen

Isot ja pienet asiat sekaisin

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.