Vankilaan liittyy monta kysymystä

Vankila-asiaa on vatvottu ja vatuloitu Jyväskylässä ja mediassa vuosia. Julkista keskustelua, kannanottoja, mielipiteitä, perusteluja, väitteitä ja valituksia on ollut riittämiin.

Kiitokset Antero Pohjoselle, joka toi esiin (KSML 18.5.) lähes unohtuneen tai unohdetun näkökulman. Valtioneuvosto on aikanaan tehnyt yksimielisen periaatepäätöksen vankilan sijoittamisesta Keuruun Haapamäelle.

Valtioneuvoston ja valtionhallinnon päätökset sitovat kaikkia, muutoksia ja poikkeamia tehdään vain erityisistä syistä ja hyvin perustein. Siksi monia kysymyksiä herättävät tämän hetken suunnitelmat ja valmistelut vankilan siirtämisestä Laukaasta Jyväskylään Tourujoen varrelle. Ne jättävät Haapamäen ”sivuraiteelle”.

Vankila-asiassa kaivataan faktoja, ei omien etujen lobbaamista. Tärkeää on tietää ja saada selvyys, onko mainittu valtioneuvoston päätös kumottu tai purettu, muutettu toiseksi tai korvattu uudella.

Milloin tämä on tehty ja minkä tahon aloitteesta ja /tai vaatimuksesta? Millä seikoilla Jyväskylän kaupunki, Rikosseuraamuslaitos, Laukaan kunta, nykyisen vankilan johto ja henkilökunta sekä valtio ovat perustelleet muutosta? Onko joku taho saanut ns. ”salaisia lupauksia” ja millaisia?

Nämä ja monet muut kysymykset ovat ratkaisevassa osassa valtion laitoksen sijoituspaikan valinnassa. Asioiden salailu, peittely ja faktojen häivyttäminen ei anna hyvää kuvaa julkisesta päätöksenteosta.

Jorma Kuikka

Laukaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Muisti on herkkä häiriintymään

Nelostien siirto loi liikennesumpun

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Hoitajamitoitus-vääristelyä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.