Vasemmiston kannatus nousee vielä

Poikkeuksellisen matalan äänestysprosentin, 40 prosenttia, ansiosta oikeisto voitti vaalit. Syyksi katson sen, että molemmat vasemmistopuolueet ovat laiskempia lähtemään äänestämään kuin oikeisto tällaisissa vaaleissa, jonka tavallinen ihminen katsoo hyvin etäiseksi, ja ajattelee, että ei se oikeastaan hänelle kuulu.

Vasemmistopuolueiden eli sosiaalidemokraattien ja vasemmiston ei pidä tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä vaalien tuloksesta.

Näitä EU-vaaleja ja esim. kunta- ja eduskuntavaaleja ei voi verrata yksi yhteen. Mitä korkeammin ihminen on kouluttanut itsensä sitä ahkerammin he suorittavat kansallisvelvollisuutensa. Se nähtiin nimenomaan näissä EU-vaaleissa.

Olen seurannut eduskunnan kyselytunteja ja havainnut että vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen on mielestäni niitä asiallisempia edustajia mitä siellä salissa istuu.

Ei olisi pitänyt irtisanoutua heti vaalituloksen tultua julki. Löytyykö hänen ryhmästään parempaa ihmistä puoluejohtoon. Hiukan epäilen.

Samoin demareiden Jutta Urpilaisen pitäisi jatkaa ryhmänsä kanssa ja harjoittaa samanlaista oppositiopolitiikkaa kuin tähänkin asti. Ei pidä jähmettyä näihin EU-vaalin tunnelmiin.

Uskon, että demareiden ja vasemmistoliiton kannatusluvut nousevat vuoden 2011 vaaleissa. Tämä Vanhasen ja Kataisen hallitus on saanut arvostelua omilta puoluetovereiltakin.

Esimerkiksi Sauli Niinistö arvosteli aika jyrkin sanoin hallitusta, kun se ei ole tuonut eduskunnan käsiteltäväksi tärkeitä rahalakeja. Toisin sanoin valtio velkaantuu hurjaa vauhtia ja hallitus panttaa näitä todellisia tietoja.

Katainen on hiukan ylioptimistinen. Kun häntä haastatellaan hän on aina yhtä tyytyväisen näköinen. Tuntuisi kuin maassa olisi kaikki hyvin. Fantastista. Katainen on nuori mies vielä, en tiedä onko hän koskaan käsillään tehnyt ruumiillista työtä, työtä sanan varsinaisessa merkityksessä. Sama koskee pääministeri Vanhasta.

Kun ihmisellä on kokemusta eri ammateista ja varsinkin ruumiillisesta työstä, osaa hän samastua mainittuun työhön. Tällöin korkeassa virassa ollessa kuten valtiovarainministerinä osaa lakeja laatiessa ottaa huomioon eri ammatteja koskevia epäkohtia ja samalla palkka-asioita.

MARTTI NIKONEN Jyväskylä, Vesanka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

Seppälän Prismaan on tulossa lisää penkkejä

Korttelimallista synergiaetuja

Lyhyet

Lyhyet

Työn arvostuksen pitää näkyä myös korvauksessa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.