Vastasaunaan naistenvuoroja

Aalto-Alvari on oiva ja monipuolinen liikuntapaikka. Miehille siellä on tarjolla myös vastasauna, johon voi pientä (1e) kertakorvausta vastaan viedä omat vastat tai vihdat sekä nauttia kertalämmitteisistä puukiukaista.

Suositussa vastasaunassa on muita Aalto-Alvarin saunoja avoimempi tunnelma, jossa tittelit on riisuttu ja saunojat yhdenvertaisia voiden keskustella mistä tahansa.

Kaksi kertaa viikossa avoinna oleva sauna onkin monelle viikon kohokohtia ja yhteisö vaikuttaa tiiviiltä. Naisille vuoroja tai pääsyä vastasaunaan ei ole suotu.

Aalto-Alvarin historiaa avaava aulan infotelkkari osaa kertoa, että saunan avauduttua 1964 vastasaunassa oli vuoden ajan vuoropäivin miesten ja naisten vuorot, jotka lakkautettiin vähäisen kävijämäärän vuoksi.

Elämme vuotta 2019, jossa tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen pyritään aktiivisesti. Asian perustelu vuoden 1964 pohjalta ei ole pätevä ja olisi siis aika testata asia uudelleen kun halli avautuu syksyllä.

Kesätauon aikana lienisi aikaa tehdä tarvittavat toimenpiteet. Jos naistenvuoro on edelleen tuolloin kannattamaton, vuoroja voisi sittenkin kokeilla hieman useammin kuin kerran 55 vuodessa.

Hannu Järvistö

Kyösti Ylikulju

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Mäntykankaan portilla. Kuva: Maila Pirkkalainen

Pensasmustikan ilotulitus. Kuva: Irma Lahtela

Varisevat lehdet. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Vastuullista talouspolitiikkaa?

Oma koti on elämän perusta

Vauhdikas inkluusio?

Louhunsalmi Säynätsalossa. Kuva: Leena Lätti

Lyhyet

”Potilas ensin” on Sairaala Novan suunnittelun periaate

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.