Vastatuultakin tarvitaan

Kokoomuspuolueeseen on siunaantunut lahjakkaita nuoria aikuisia. Menestys tuppaa vetämään puoleensa menestystä. Vallan ja vaikuttamisen halu voi olla vahva yhdistäjä. Valta myös muuttaa ihmistä. Kysyy hyvää ja tasapainoista luonnetta pärjätä vallan kanssa.

Nuori, hyvännäköinen, hyvinkoulutettu ja menestynyt on yhä useammin totta kokoomuspolitiikassa ja puoluetoiminnassa. Onhan se upeaa, jos niin. Mutta mikä on elämänsä myötätuulessa koko ajan kulkeneiden todellisuuskäsitys?

Onko heidän edes ikinä tarvinnut kohdata arkea sen kuluttavimmillaan ja raadollisimmillaan? Allekirjoittanut itsekin luuli eläneensä vain hyvää elämää kunnes iski todellisuus. Mutta vahvasti hyvinvoivan ei välttämättä edes tarvitse kohdata arjen ikäviä asioita ­– niitä varten hänellä on joku muu.

Menestyvä elää menestyksestään, aallonharjalla surfaten. Kunnes elämä saattaa muistuttaa, että menestys on viimeinen askelma tikapuissa.

Kokoomuksessa on kuitenkin myös tavallisia palkansaajia ja eläkeläisiä. Millaisena heille näyttäytyvät kokoomuksen kasvot tulevina vuosina? Omasta erinomaisuudestaan tietoiset, peilin edessä pröystäilevät menestyjän kasvot, valtapelurin ovela ehkä häikäilemätönkin naama vai poliittiset realiteetit herkästi ja hyvin tiedostavan puolueen nöyrän työjuhdan kasvot?

Toivokaamme, että poliittisen pestin väliaikaisuus pitää lahjakkaankin mielen riittävän nöyränä, koetellaanhan kuntoa aina uudestaan seuraavissa vaaleissa. Ja olettaisi, että yhteistyö muiden valittujen puolueiden kanssa pitää parhaimpienkin todellisuuskäsityksen Suomesta terävänä ja ne kuuluisat korvat kuulevina. Terve ylpeys omasta työstä olkoon silti sallittua kaikkina aikoina.

Iida Väistö

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.