Vastuutonta politiikkaa kansan kustannuksella

Kaikella kunnioituksella näyttää siltä, että Suomen hallitus on omilla toiminnoilla laittamassa inflaation käyntiin. Suomi on valitettavalla tavalla todella kallis maa asua ja nyt mm. energiaverotus, polttoaineiden hinnankorotukset ja muut erilaiset hintojen korotukset ja maksut ovat huolestuttavia. Ne ovat inhimillisesti ajatellen vääryyttä kansaa kohtaan ja tulevat aiheuttamaan väistämättömästi tulonjako- ja elintasoeroja ongelmineen. Ei voida siis puhua mistään oikeanlaisesta suhdannepolitiikasta.

Hyvä käytännön esimerkki ovat pienituloiset, jotka joutuvat elämään hyvin pienillä tuloilla suhteessa Suomen hintatasoon ja maksuvelvoitteisiin. Kaikenlaiset korotukset ylipäätänsä, puhuttiin sitten ruuan tai sähkön hinnasta tai vaikkapa terveydenhoitomaksuista koskevat kipeimmin aina pienituloisia.

Kun erilaisia maksuja ja niiden korotuksia kerääntyy riittävästi, edessä voi olla todella iso talousromahdus elämisessä. Yksinkertaisesti sanottuna rahat eivät enää mitenkään riitä. Jos tämä vastaava kehitys jatkuu, edessä on todella vakavat ajat Suomessa.

Kansaneläkkeen varassa elävä ihminen ei hyödy edes tuloveronkevennyksistä. Hän on täysin tulonsiirtojen varassa. Silloin myös ko. maksurasitteet painottuvat pienituloisiin kohtuuttomalla painolla.

Toinen esimerkki on nk. sähkövero, joka EU:n ja päästökaupan ansiosta on ja tulee olemaan suhteettoman kallista. Muutaman vuoden sisällä sen hinta nousee mitä todennäköisemmin jopa 30 prosenttia.

Kenen talous enää Suomessa kestää? Samaan aikaan perheet hajoavat ja yhä nuoremmat joutuvat kasvavien alkoholiongelmien noidankehään.

Ikävää on todeta, että Suomessa tehdään päätöksiä, jotka lyövät ja rusentavat omaa kansaa. Työttömät, opiskelijat, lapsiperheet, pieneläkeläiset, sairaat ja matalapalkkaiset ovat tämän uhreina. Mielestäni tämä on vääryyttä, eikä mitään vastuunkantamista.

TAPANI MÄKI puheenjohtaja KD-Pihtipudas

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.