Vastuuttomat pois liikenteestä

Petri Räisänen halusi eroon vastuuttomasta ajotavasta (Keskisuomalainen 29.2.). Hän kertoi raskaan liikenteen pyrkivän pitämään 80-89 kilometrin matkanopeuden, oli varma, että jonkun hermot pettävät, ja vihjasi, että minä tai läheiseni voimme joutua onnettomuuteen, jonka toisena osapuolena on 60 tonnia painava murskain.

Raskaan liikenteen suurin sallittu ajonopeus on 80 kilometriä tunnissa. Siis suurin sallittu nopeus, ei keskinopeus. On pelottavaa, kun ylinopeutta ajava liimautuu autoni taakse. Uskon Räisästä, murskain ei pysähdy hyvästä tahdosta. Ajoneuvojen välillä on pidettävä riittävä turvallisuusväli. Eikä perässä ajava ole yhtään nopeammin perillä ajamalla vaarallisen lähellä. Vai onko tarkoitus pelottaa edessä ajava pakenemaan ylinopeutta ajaen?

Heikkohermoista ei pidä ollenkaan päästää raskaan ajoneuvon ohjaimiin. Mutta miten valvoa tiellä liikkuvien hermoja ja asenteita?

Nopeuksia ja turvavälejä voi mitata. Sellaista valvontaa toivon lisää. Rikkeet kirjattakoon muistiin. Suomeenkin tulee saada järjestelmä, jossa säännöistä piittaamattomat poimitaan pois liikenteestä.

URPO K. A. HEIKKILÄ Hankasalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Onko Peukkula Jyväskylän oma tyyli?

Odotetaan nyt tuloksia ensin!

Lyhyet

Nova – kallis kulissi?

Suomessa pankki voittaa aina

Mäntykankaan portilla. Kuva: Maila Pirkkalainen

Pensasmustikan ilotulitus. Kuva: Irma Lahtela

Varisevat lehdet. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Vastuullista talouspolitiikkaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.