Vattenfall palvelee sopimuksen mukaan

Nimimerkki "Seuratkaapa muutkin" epäilee 30.10. Keskisuomalaisen mielipidesivun Lyhyet-palstalla Vattenfallin rikkovan verkkopalvelusopimusta Yösiirto-tuotteen osalta.

Vattenfall palvelee asiakkaitaan sopimusten mukaan ja toimii alan yhteisten käytäntöjen mukaan. Yöajan edullisen sähkön mittaus alkaa sopimuksen mukaan. Uudet etämittarit kytkevät varaavat yökuormat päälle kantaverkkoyhtiö Fingridin suosituksen mukaan porrastetusti. Energiateollisuus ry on tiedottanut tästä toimintatavasta 2.6. Tiedotteeseen voi perehtyä osoitteessa www.energia.fi/fi/ajankohtaista/lehdistotiedotteet.

Siinä kerrotaan alan yhteisestä käytännöstä seuraavasti: "Uusien automaattisten energianmittausjärjestelmien ansiosta sähköverkkoyhtiöt voivat kytkeä asiakkaiden yöllä varaavia sähkölaitteita, kuten lattialämmityksiä tai vesivaraajia, porrastetusti päälle. Joustava porrastus edesauttaa maamme sähköverkon käyttövarmuutta. Yökuormien joustavaa päällekytkentää jakeluyhtiöille on esittänyt kantaverkkoyhtiö Fingrid sähköverkon tehopiikin tasaamiseksi.

Verkkoyhtiöt korostavat, että vaikka yökuormat kytkeytyvät päälle porrastetusti, edullisemman yösähkön mittaus alkaa tarkasti sovittuun aikaan. Jos yösähkö alkaa sopimuksen mukaisesti esimerkiksi klo 22.00, kaikki siitä lähtien käytetty sähkö on hinnaltaan edullisempaa yösähköä. Varaavat laitteet ehtivät hoitaa tehtävänsä, vaikka ne ohjautuvat päälle vasta viiveellä.

Jos asiakkaalla on käytössään laitteita, joita on tarve pitää päällä koko edullisemman yösähkön ajan, on hyvä ottaa yhteyttä paikalliseen verkkoyhtiöön. Esimerkiksi lämminvesivaraajan asiakas voi kytkeä päälle itsekin, jos veden halutaan lämpiävän tavanomaisesta poiketen".

Vattenfall toimii tämän energia-alan yhteisen käytännön mukaan, ja asiakaspalvelumme on perehdytetty opastamaan asiakkaita asiasta.

AARNE SIEVI Palvelupäällikkö, Vattenfall Verkko Oy Tampere

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 4.7.

Orjuuden ja sorron varjo on pitkä ja synkkä

Voiko hallitus jakaa rahaa lainvastaisesti?

Luonto kutsuu! Ei siis enää tekosyitä!

Kansanedustaja Jouni Kotiahon kolumni: Vihervasemmisto on uhka sananvapaudelle

Kyllä kaupungin johto vastaa ja haluaa osaltaan edistää avoimuutta

Uupuminen voi alkaa jo koulussa

Säynätsalo go go go!

Vanhempien yhdenvertaisuus on lasten perusoikeus

Lääkäreiden määrä kasvaa jatkuvasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.