Mihin perustuu Jyväskylässä venepaikkojen korkea hinta? Minulla itselläni on tuommoinen yli 60 euron soutuvenepaikka.
Pidän hintaa aivan kohtuuttomana, vaikka kaupunki perustelee hintaa sillä, että näidenkin paikkojen kunnossapito maksaa.
Kun ihminen ostaa vaikka parinsadan hintaisen veneen niin siitä, että voi pitää sitä venepaikalla, täytyy pulittaa tuo yli kuusikymppiä kaupungille. Tämä karsii kyllä näitä maksajia.Eihän Säynätsalon paikkojakaan ole mitenkään hoidettu, joihinkin on jopa mahdoton vetää venettä, kun on kiviä ja sun muuta estettä.
Televisiosta tuli ohjelma, jossa käsiteltiin, kuinka tärkeää ihmiselle on liikkua luonnossa jo ihan mielenterveydellisistä syistä. Ei tämä hintapolitiikka ainakaan mielialaa nosta.
Pidin ennen venettäni Leppävedellä Savion vesiosuuskunnan paikalla, jossa hinta nousi nyt kahdeksan vuoden jälkeen 35 euroon. Se oli mielestäni jotakuinkin kohtuullinen.
Kyllä Suomessa pitäisi saada pitää venettä ihan ilmaiseksi, tietenkin sopien maanomistajan kanssa. Eri asia on suuret veneet. Niille täytyy tehdä laiturit ynnä muut palvelut.
Jos venepaikat olisivat kohtuuhintaiset, niin se vaikuttaisi ihmisten hyvinvointiin. He ottaisivat venepaikan ja pääsisivät kulkemaan esim. täällä Päijänteellä. Olen muutamana vuonna huomannut lehdestä, kuinka kaupunki kehottaa paikan haltijoita siivoamaan oman venepaikkansa. Jos niin ei tapahdu, kaupunki hoitaa asian ja laskuttaa paikan omistajaa. Sellaista se hoito on.
Vertailukohteeksi voisi ottaa autopaikan hinnat, jotka Jyväskylässä ovat noin kympin kuussa. Sillä saa autopaikan auraukset ja sähköt. Siihen nähden venepaikan hinta on kohtuuton.
Risto Högbacka
Jyväskylä, Säynätsalo
Jos luet kommentteja tai kirjoitat niitä, muut käyttäjät voivat nähdä, milloin olet kirjautuneena palveluumme. Jos haluat, etteivät muut näe paikallaoloasi, voit estää sen asetuksista. Jos haluat vaihtaa nimimerkkiäsi, voit tehdä sen täältä.