Venepaikan hinta laskee mielialaa

Mihin perustuu Jyväskylässä venepaikkojen korkea hinta? Minulla itselläni on tuommoinen yli 60 euron soutuvenepaikka.

Pidän hintaa aivan kohtuuttomana, vaikka kaupunki perustelee hintaa sillä, että näidenkin paikkojen kunnossapito maksaa.

Kun ihminen ostaa vaikka parinsadan hintaisen veneen niin siitä, että voi pitää sitä venepaikalla, täytyy pulittaa tuo yli kuusikymppiä kaupungille. Tämä karsii kyllä näitä maksajia.Eihän Säynätsalon paikkojakaan ole mitenkään hoidettu, joihinkin on jopa mahdoton vetää venettä, kun on kiviä ja sun muuta estettä.

Televisiosta tuli ohjelma, jossa käsiteltiin, kuinka tärkeää ihmiselle on liikkua luonnossa jo ihan mielenterveydellisistä syistä. Ei tämä hintapolitiikka ainakaan mielialaa nosta.

Pidin ennen venettäni Leppävedellä Savion vesiosuuskunnan paikalla, jossa hinta nousi nyt kahdeksan vuoden jälkeen 35 euroon. Se oli mielestäni jotakuinkin kohtuullinen.

Kyllä Suomessa pitäisi saada pitää venettä ihan ilmaiseksi, tietenkin sopien maanomistajan kanssa. Eri asia on suuret veneet. Niille täytyy tehdä laiturit ynnä muut palvelut.

Jos venepaikat olisivat kohtuuhintaiset, niin se vaikuttaisi ihmisten hyvinvointiin. He ottaisivat venepaikan ja pääsisivät kulkemaan esim. täällä Päijänteellä. Olen muutamana vuonna huomannut lehdestä, kuinka kaupunki kehottaa paikan haltijoita siivoamaan oman venepaikkansa. Jos niin ei tapahdu, kaupunki hoitaa asian ja laskuttaa paikan omistajaa. Sellaista se hoito on.

Vertailukohteeksi voisi ottaa autopaikan hinnat, jotka Jyväskylässä ovat noin kympin kuussa. Sillä saa autopaikan auraukset ja sähköt. Siihen nähden venepaikan hinta on kohtuuton.

Risto Högbacka

Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Lyhyet

LyhyetKyllä on kylmää kyytiä Rinteen bussissa. Velkaa otetaan roimasti ja veroja korotetaan.Sipilää ikävä

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

Lyhyet

Lyhyet

Kehitystyötä ei ole vara hukata

Oppimateriaalien hankintaan yhdenvertaisia ratkaisuja

Kivihiili kiellettiin jo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.