Verohallinto pahoittelee ruuhkia

Ahti Vielman kirjoitukseen (KSML 29.5.) viitaten emme voi kuin pahoitella pitkiä jonotusaikoja Jyväskylän verotoimistossa.

Veroilmoitusten jättöaika on vuodenvaihteen uusien verokorttien hakemisen ohella ruuhkaisin aika verotoimistoissa. Normaalisti pyrimme hoitamaan kaikki asiakkaat alle puolen tunnin jonotusajalla. Valitettavasti yli kahden tunnin jonottaminen ei ole poikkeus ruuhkahuippuinamme juuri ennen veroilmoitusten jättöpäiviä.

Vuosien kokemuksella me esimiehet tiedämme tämän ja pyrimme varautumaan tilanteeseen. Pääsääntöisesti toimistossa on silloin täysi miehitys ja asiakkaita palvellaan niin hyvin kuin pystytään. Normaalin ruuhkan lisäksi yllätyksiäkin tulee, emmekä pysty ennakoimaan kaikkia tilanteita.

Vielman viesti siitä, että me esimiehet emme kuuntele alaisiamme, on vakava ja lupaamme tehdä sille voitavamme. Suuressa organisaatiossa on onneksi valmiit kanavat kuulla henkilöstöä säännöllisesti ja kehittää toimintaa sen perusteella.

Ruuhkien osalta tilanteen pitäisi helpottua uuden asiakaspalvelumallin ansiosta. Jyväskylän verotoimistoon on voinut maanantaista 29.5. lähtien varata ajan, jolloin jonottamiselta välttyy osassa veroasioita kokonaan. Ajanvaraus on mahdollista niissä vaativammissa verokysymyksissä, joissa useimmiten tarvitaan virkailijan apua.

Sähköiset palvelumme – kuten Veroilmoitus verkossa ja Verokortti verkossa – ovat palautteenkin perusteella helppokäyttöisiä.

Ne, joille verkkoasiointi on tuttua, voivat hoitaa lähes kaikki veroasiansa käymättä lainkaan toimistossa. Ne, jotka tarvitsevat siihen apua ja laitteen, voivat tulla verotoimiston itsepalvelukoneille. Sielläkin virkailija on aina apuna ja auttamassa.

Tuija Kautto

Jyväskylän verotoimiston asiakaspalvelun esimies

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Taitetun indeksin oikaisu lisäisi verotuloja

Kenen käsissä Jyväskylän kaavoitus?

Lyhyet

LyhyetRaamattuun uskovat eivät ole joko lukeneet tai ymmärtäneet sitä.Esim: 1. Moos. 19: 7–8Perustotuus: ”Ihminen olet ja tulet pysymään eliöiden ja elottoman ympäristön vaikutusverkoston osana.”

Lyhyet

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.