Verohallinto tehostaa etäpalvelujaan

Unto Murto vaati veropalvelujen säilyttämistä Keuruulla (Ksml 8.8.).

Keski-Suomen verotoimiston Keuruun toimipisteen lakkauttamissuunnitelma on lähetetty Keuruun ja Multian kunnille sekä Keski-Suomen liitolle lausunnolle. Mikäli joku näistä vastustaa suunnitelmaa, järjestetään asiasta erillinen neuvottelu. Suunnitelma perustuu Verohallinnon viime vuonna teettämään selvitykseen ja suositukseen pienimpien, alle kymmenen hengen toimipisteiden lakkauttamisesta.

Keski-Suomen verotoimiston ja Keuruun toimipisteen alueella asuvia asiakkaita verotetaan jo tällä hetkellä kaikissa verotoimiston toimipisteissä. Esimerkiksi maatalousasiakkaita verotetaan Jämsässä, Keuruulla, Saarijärvellä ja Viitasaarella. Yritysverotus on Keuruulta keskitetty Jyväskylään jo vuoden 2008 alusta.

Verohallinto tehostaa toimintaansa siten, että asiakas pystyy hoitamaan asiansa ilman henkilökohtaista käyntiä verotoimistossa. Puhelinpalveluissa ovat käytössä sekä verotoimiston omat että valtakunnalliset palvelunumerot. Postitse asioiminen on edelleen mahdollista.

Verokortti verkossa ja Veroilmoitus verkossa -palvelut sekä esitäytetty veroilmoitus helpottavat asiointia Verohallinnon kanssa. Keuruun toimipisteessä tapahtuva asiointi on jo nyt vähentynyt lähes puoleen kahtena viime vuotena.

Keuruun henkilöstölle tarjotaan toimipisteen poistuessa nykyisten tehtävien kanssa vähintään samantasoista työtä joko Jyväskylässä tai vajaan 30 kilometrin päässä sijaitsevassa Mänttä-Vilppulan toimipisteessä.

Kunnilta on pyydetty selvitys yhteispalvelua koskevasta suunnitelmasta lausunnon yhteydessä, jolloin verovirasto neuvottelee yhteispalveluun osallistumisesta poistuvan toimipisteen korvaamiseksi.

Yhteispalvelupisteestä asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa asiansa hoitamisessa Verohallinnon tai jonkin muun yhteispalveluun osallistuvan julkishallinnon toimijan kanssa.

MARJA-LEENA SUNDGREN verojohtaja Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Tekeekö seksuaalikasvatus nuorista helppoja uhreja?

Tulevaisuuden hoiva

Ei auta pelkkä raha ja mitoitus

Numerot kertovat aina ihmisistä, kokoomus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.