Veron kevennys ei auta, jos ei ole soita

Hallituksen linjaus tukea metsähakkeen käyttöä ja keventää turpeen verotusta on erinomainen päätös. Kotimaisen energian tukeminen ja lisääminen luo työtä ja hyvinvointia maakuntiin ja tuo pohjan pitkäjänteisesti investoida uusiin voima- ja lämpölaitoksiin sekä turvetuotantoalueisiin – jos tehdyt linjaukset pitävät myös seuraavien hallitusten ohjelmissa.

Mutta tämä päätös ei yksin riitä. Turvealan ongelma on edelleen vanhojen pinta-alojen poistuminen tuotannosta huomattavasti nopeammin kuin saadaan lainvoimaisia ympäristölupia uuden pinta-alan tuotantoon.

Luvituksen selkeyttäminen ja keventäminen ovat olleet tämän vaalikauden asialistalla, mutta välttämättömiä toimia suunnan muuttamiseksi ei ole tehty. Tähän on pyritty myös, jopa entisen ympäristöministeri Ville Niinistön mukaan, uutta ympäristölakia valmisteltaessa.

Syyskuun alusta voimaan astuneen ympäristölain osalta toivomme, että eduskunnan käsittelyssä edellytetty 0-2 -luokan soitten jättäminen asetuksessa turvepykälän soveltamisalan ulkopuolelle saadaan kirjattua niin selvästi, ettei tätä rajaa tarvitse käydä ratkomassa eri oikeusasteissa. Päätöksellä on todellista merkitystä luvitusruuhkan purkamisessa.

Antti Vilkuna

toimitusjohtaja

Kanteleen Voima Oy

Esa Koivula

toimitusjohtaja

Outokummun Energia Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kaupunkipyörät ovat osa ketterän kestävää liikkumista

Suomipop, pyörätuolit ja taksien kyydit

Lyhyet

Valvonta on yhteistyötä

Lyhyet

Hallitus vie meitä kerrostaloihin

Lentäen vai netitse?

Kulmuni on paras johtaja keskustalle

Lyhyet

Kohtuuden pitää riittää – työelämässäkin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.