Veropalvelut säilytettävä Keuruulla

Sisä-Suomen verovirasto ja Keski-Suomen verotoimisto esittävät verojohtaja Marja-Leena Sundgrenin johdolla suunnitelmaa Keuruun toimipisteen lakkauttamisesta 1.3.2011 lukien.

Keuruun toimipisteessä on hoidettu 1.8.2008 alkaen henkilöverotus, metsäverotus, maatalouden tuloverotus, kiinteistöverotus ja perintöveroasiat.

Multialaiset vastustavat Keski-Suomen verotoimiston Keuruun toimipisteen lakkauttamista. Asiasta on järjestettävä neuvottelu kaikkien osapuolten kesken.

Perustelut Keuruun toimipisteen säilyttämiselle ovat seuraavat:

Keuruun toimipisteen lakkauttaminen on ristiriidassa valtion alueellistamisohjelman kanssa. Kun tarkoituksena on alueellistaa valtion toimintoja maakuntiin, ei ole johdonmukaista, että maakuntatasolla pyritään keskittämään seutukunnilla olevat vähäisetkin valtionhallinnon palvelut maakuntakeskuksiin.

Keuruun toimipisteen lakkauttaminen heikentää valtion palveluja seutukunnalla, aiheuttaa ylimääräistä ja tarpeetonta matkustamista ja kustannuksia seutukunnan asukkaille ja erityisesti multialaisille

Mahdollisuudet kehittää Keuruun toimipistettä palvelupisteenä on jäänyt verohallinnolta huomiotta Esimerkkinä Kelan riippumattomien palvelutehtävien siirtäminen lähemmäksi asiakkaita.

Toimipisteen lakkauttamisen heikentäisi Keuruun seutukunnan yleistä palvelurakennetta.

Valtionhallinnon keskittämistoimet vaikuttavat myös yksityisten palvelujen laatuun ja määrään seutukunnalla ja vauhdittavat siten aluetalouden heikkenemistä.

Valtionhallinnon palveluihin kohdistuvien päätösten tulisi perustua kokonaistaloudelliseen tarkasteluun, jossa elinvoimaisella aluetaloudella on merkittävä painoarvo.

Verohallinnon palvelujen tuottamisessa etäpalveluina uudella teknologialla ei ole lainkaan huomioitu Multian ikärakennetta eikä harvaa asutusta. Multia on Keski-Suomen maakunnan harvaanasutuin kunta (2,7 henkilöä /neliökilometri). Asukasluku on 1 897.

Multia on muuttotappiokunta, jonka asukasluku on laskenut yli 15 vuotta. Väki vähenee tänä vuonna noin kolmella prosentilla. Sosiaali- ja terveystoimen palveluissa ikääntymisen haasteet on huomioitava. Ikärakenne on vanhusvoittoinen. Yli 65-vuotiaita on runsaat 27,5 prosenttia väestöstä. Keuruun seutukunta on väestöltään Keski-Suomen vanhusvoittoisin.

Puhelin- ja internetasioinnin toimivuuteen ja saatavuuteen on kiinnitettävä huomiota. Laajakaista kaikille -hanke on Keski-Suomessa vasta alkutekijöissä. Useimmat ikäihmiset haluavat asioida henkilökohtaisessa kontaktissa (ihmiskasvoinen palvelu) eikä kaikkia asioita ei pysty edes hoitamaan internetissä tai puhelimessa.

Verohallinnon Keuruun toimipiste on säilytettävä asukkaiden ja yritysten palvelijana. Merkittävää on, että toimipisteeseen on keskitetty maatalouden tuloverotus.

Toimipisteen lakkauttaminen ei tuottaisi Verohallinnon tuottavuusohjelmassa yhtään mitään. Keuruun toimipisteen lakkauttaminen aiheuttaa asiakkaille kohtuuttomat asiointimatkat, joten lakkauttamista ei voida perustella myöskään ekologisesti.

Valtion palveluiden pako seutukunnasta on pysäytettävä. Siinä ei ole mitään mieltä, että Keuruun toimipisteen kuusi virkailijaa ajavat Jyväskylään ja asiakkaat perässä.

UNTO MURTO Multia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Maanpuolustuksen oltava uskottavaa

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

Lyhyet

Lyhyet

Älä hanki lemmikkiä, jos et voi huolehtia siitä

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Seppälän Prismaan on tulossa lisää penkkejä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.