Veroremontilla kilpailukykyä teollisuuteen

Verotuksella saadaan kilpailukyky takaisin tai ainakin lähemmäksi kilpailijamaitamme. Jotta saadaan käsitys Suomen verotuksesta, pitää verot niputtaa yhdeksi.

Aivan turha on puhua palkkaverosta – nostetaanko vai lasketaanko – jos samalla muita veroja korotetaan tai keksitään aivan uusia. Esimerkiksi polttoaineveron korotusta on jo sivuttu.

Palkka-, arvonlisä-, yhteisö-, sähkö- ja alkoholi-, ym. -verojen lista on pitkä. Maksamme niitä kuitenkin mukisematta ja tietämättämme. Polttoaineissa on veroa n. 67 %, autoissa n. 50 %. Ostaessamme päivittäistavaroita arvonlisävero on maksimissaan 24 %, joka ei suinkaan ole ainoa vero. Tuotteen hintaan sisältyy palkka-, yhteisö-, kiinteistö-, ja sähköverot yms.

Kokonaisveroasteemme on maailman huippua ja siinä olemme lähes ykkösiä.

Meiltä on karannut n. 300 000 teollisuustyöpaikkaa ulkomaille. Ei yksin verotuksen takia, mutta suurin vaikuttaja se on.

Lypsävää lehmää ei kannata tappaa. Alennetaan siis kokonaisveroastetta tasaisesti seuraavat kymmenen vuotta. Pudotusta on tultava vähintään 10–15 %.

Julkiset menomme on n. 60 % bkt:stä – tätä ei kestä minkään maan talous. Sieltä pienentämällä saadaan myös työntekijöitä maahanmuuton tilalle. Euroopassa julkiset menot on n. 40 %. Elämme edelleen Nokian tuomaa huumaa, joka kylläkin on jo viimaa.

Markku Manninen

kansanedustajaehdokas (ps.)

Hankasalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Henkilöittäminen on ovela ja suosittu sumutuskeino

Kaksi merkittävää ratsastajaa ja valkoiset hevoset

Otsonikato ei ollut mitään turhaa pelottelua

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Teiden suolaus on lopetettava

Sote-menojen kasvua ei torppaa mikään hallintomalli

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.