Verotuksen, yrittäjien ja rikkaiden kiristys ei paranna kilpailukykyä

Kansanedustaja Mauri Pekkarinen ehdottaa verojen kiristystä yli 5000 euroa ansaitsevilta. Hänestä ”eniten ansaitsevat osallistuvat kilpailukyvyn kohennustalkoisiin” parhaiten maksamalla lisää veroja (Ksml 7.1.).

Jos kirjoittaja olisi joku toinen kuin pitkäaikainen kansanedustaja ja edellinen elinkeinoministeri, näin pöhkö kirjoitus jäisi huomiotta. Mihinkähän talousoppiin ajatus yritysten kannattavuuden paranemisesta hyvin ansaitsevien verotusta kiristämällä perustuu?

Minusta verojen kiristyksellä olisi täysin päinvastainen vaikutus. Se ei paranna markkinoita eikä lisää kilpailukykyä.

Ylipäätään palkka-ale millään tavoin toteutettuna ei ole kannatettava ajatus. Se ajaisi pienituloiset sosiaaliluukuille. Keskituloiset asuntovelalliset joutuisivat vakuuksineen ongelmiin. Parempituloisten työhalukkuus vähenee, mikä aiheuttaa ongelmia esimerkiksi terveydenhuoltoon.

Kun puhutaan valtion taloudesta, jonka kohentamista Pekkarinen tosiasiassa tarkoittanee, helpointa olisi aloittaa kansanedustajista. Mitä enemmän päätökset siirtyvät EU:hun, sitä tarpeettomampia kansanedustajat ovat. Säästöjen nimissä heidän määränsä tulisi puolittaa. Ehdotus vastaisi hyvin valtion tuottavuusohjelmaa.

Monet ovat huolissaan ökyrikkaiden tuloista, yrittäjien verottomista optioista, ylisuurista eläkkeistä ja ikääntyneiden palkka-alesta.

Minusta olisi sitä parempi, mitä enemmän meillä on Suomeen veronsa maksavia rikkaita. Ei heidän palkkaansa ja eläkkeitään makseta verovaroista vaan yritysten menestyksestä. Konkurssikypsään Jyväskylään mahtuisi hyvinkin monta Wahlroosia ja Ollilaa maksamaan kunnallisveroja.

Miksi Lauri Martinmäki (Ksml 4.1.), olet kateellinen hyvin toimeentuleville pienyrittäjille? Kuka tahansa voi ryhtyä yrittäjäksi, hankkia yritykselle voittoa, maksaa tuloista verot ja sitten itselle osingot.

Väitän, että itselleen osinkoa maksavat yrittäjät ovat yleensä parempia työllistäjiä ja yhteiskunnalle maksajia kuin starttirahalla tai muutoin kituuttavat yrittäjät. Hyvät kannustimet ovat yksi onnistumisen ehto.

Moni ikäihminen olisi mieluummin töissä pienemmälläkin palkalla kuin kortistossa tyhjän panttina. Sitäpaitsi pienikin palkka kartuttaa eläkettä paremmin kuin työttömyyskorvaus.

Työn tuomalla sosiaalisella ympäristöllä on myös arvo sinänsä. Enemmän olen huolissani työttömistä nuorista kuin ikääntyvien palkoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Osaamista Alvan johtoon

En ole kuullut leikkausten keskittämisestä mitään uutta

Lyhyet

Lyhyet

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.