Vesistöjen pilaaminen Keurusseudulla lopetettava

3. vaihemaakuntakaava on edennyt ratkaisuvaiheeseen. Nyt tehdään päätöksiä maakuntamme vesistöjen tiloista ja turpeennostoalueista tuulivoiman ohella.

Kun katsoo kaavakarttaa, yksi alue on ylitse muiden.

Keuruun seutukunta on täplitetty vaaleanpunaisella ja turkoosilla. Täplät merkkaavat turvetuotantoalueet maakunnassamme.

Keuruu on upea paikka asua, yrittää ja elää! Uskon valoisaan tulevaisuuteemme. Yrittäjät ja kuntalaiset ovat ottaneet lusikan kauniiseen käteensä, ja ryhtyneet toimiin varuskunnan menettämisestä aiheutuneiden työpaikkojen korvaamiseksi.

Kaupunki ja Keulink tekevät oman osansa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Muun muassa Leirielämää -kansalaishanke etenee vauhdikkaasti ja siihen liittyy koko ajan uusia toimijoita.

Varuskunnan osalle innovoimme parhaillaan sen uutta tulevaisuutta. Alue sijaitsee Keurusselän rannalla upealla paikalla. Tontteja? Harrastustoimintaa? Sosiaalipalveluja? Rallikeskus? Ideoita latelee pöytään koko ajan, ja kaikki ovat yhdessä niitä antamassa. Muutoksessa näemme myös mahdollisuuden.

Kaikki ideat liittyvät kuitenkin jotenkin vesistöön ja sen hyödyntämiseen kestävän kehityksen kautta. Vesistöön, joka on meille elintärkeä. Keurusselkä ja sadat muut järvet jotka sijaitsevat alueellamme halutaan säilyttää puhtaina ja elinvoimaisina.

3. vaihemaakuntakaava uhkaa nyt tätä meille niin tärkeää vesistöjen rintamaa ja sen puhtautta.

Istun maakuntahallituksessa ja aion esittää 24.10. kokouksessa, että kaavakarttaan ei merkitä turvetuotantoalueita ja vesistöille asetetaan vieläkin tiukemmat suojelumääräykset.

Kuntalaiset, vapaa-ajan asukkaat, kalastusyhdistykset yms. ovat antaneet runsaasti lausuntoja jotka kaikki ovat tämän suuntaisia. Kun palautteiden ja kannanottojen määrä on ollut niinkin runsas, niin päättäjänä en voi sivuttaa niitä. Demokraattisessa päätöksenteossa kuunnellaan kuntalaisia.

Haluan kehittää maakuntaamme ja seutukuntaamme ravistelemalla vanhoja käytänteitä. Osa käytänteistä on tullut tiensä päähän. Maakunnalla ei ole vara menettää kaunista luontoaan.

Kaunis luontomme pitää hyödyntää sitä kunnioittaen, jotta saamme myös siitä runsaasti lisää työpaikkoja. Työpaikkoja, joita meillä ei ole koskaan liikaa.

Turpeen nostoa en ole vastustamassa, mutta tiukemmat määräykset kaavakarttaan ovat ehdoton edellytys luontomme ja vesistömme parhaaksi.

Toivon että 3. vaihemaakuntakaava tehdään ja viedään läpi villin turvetuotannon estämiseksi, mutta niin, että Keurusseutu ei ole maksajana maakuntaa lämmitettäessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.