Vespuolen liikennepalveluista

Lääninhallitus on kustantanut Vespuolen asukkaiden lakisääteiset julkiset liikennepalvelut koulujen loma-aikoina. Kolme kertaa viikossa kulkee taksi-bussi yhteys Toivakan ja Korpilahden väliä edestakaisin.

Kuntaliitoksen jälkeen taksi-bussin maksajaksi muuttuu 1.6. Jyväskylä. Heti tammikuun alussa me matkustajat otimme yhteyttä Jyväskylän liikennesuunnitteluun. Palaute oli ällistyttävä. Rahaa ei ole varattu taksi-bussi kuljetukseen ainakaan meidän kohdalla. Sentään rohkaisua löytyi ja luvattiin järjestää liikennepalvelu samalla tavalla kuin ennenkin. Pyynnöstä lähetin tarkan selostuksen taksi-bussin kulkureteistä, aikatauluista sekä perusteet, miksi taksi-bussin kulku Toivakan ja Korpilahden välillä on välttämätön. Ei kaikilla syrjäkylien asukkailla ole omaa autoa. Suurin osa matkustajista on kotonaan hyvin pärjääviä vanhuksia. Ja heidän täytyy päästä kirkonkylälle hoitamaan asioitaan itsenäisesti.

Liikennesuunnittelijan kanssa sovimme, että asia hoidettaisiin huhtikuuhun mennessä. Soitin noihin aikoihin liikennepalveluun. Paperit oli siellä varmasti sikinsokin. Todennäköisesti taksien koulukuljetukset olivat menneet sekaisin. Seuraavan kerran soitin huhtikuun lopussa, ja vastaus oli yllättävä. Ensimmäinen lähettämäni selonteko olikin ollut pyyntö. No mikä sitten on seuraava. Sehän on tietenkin päätös.

Virkailija pyysi tekemään sellaisen paperin, josta he arvioisivat enää vain hinnan. Jos kerran asiat hoidetaankin nykyaikana näin pitkälle itsepalveluna, enää ei tarvitse muuta kuin kunnan kassakaapin avaimet.

MARI HAAPAVAARA Jyväskylä, Korpilahti

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Ruokaketjun kaikki lenkit nyt kantamaan vastuuta

Lyhyet

Lyhyet

Mielipidekirjoitus: Ovatko maamme pankkien palvelut tasa-arvoisia?

Seminaarinrinne on suojeltava

Pyhää Venäjää ihmisten kiusaksi

Koulut voisivat alkaa puoli yhdeksältä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.