Veteraanit kotikuntoutukseen

Keski-Suomen viidessä kunnassa, Jämsässä, Muuramessa, Jyväskylässä, Laukaassa ja Saarijärvellä on kokeiltu veteraanien kotikuntoutusta. Kokemukset ovat olleet myönteisiä. Kokeiluprojekti on päättymässä vuoden lopussa.

Vetoamme valtiovaltaan ja kuntiin, että veteraanien kotikuntoutusta jatkettaisiin ja se vakinaistettaisiin yhdeksi veteraanien kuntoutusmuodoksi.

Kokeilua varten on ollut käytettävissä erillinen sosiaali- ja terveysministeriön tutkimus- ja kehittämismääräraha, jolla on palkattu tukihenkilöitä kotikäyntejä varten. Heitä on Keski-Suomessa yhteensä kahdeksan, Jyväskylässä kolme, Jämsässä puolitoista ja muissa kunnissa kussakin yksi. Kotikäyntejä on tehty 2- 4 kertaa kuukaudessa.

Toivomme, että jatkossa kotikuntoutuksesta tehtäisiin uusi lisätoimintamuoto. Ympäri vuoden viikoittainen tai parin viikon välein tapahtuva kuntoutus tutussa ympäristössä saattaa olla hyvinkin mielekäs vaihtoehto parin viikon laitoskuntoutukselle. Tätä toivomme.

TAPIO HAKONEN veteraaniasiain neuvottelukunnan jäsen ARJA PAAKKANEN kaupunginhallituksen jäsen Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.