Vielä Saarijärven Paavon nimityksestä

Heikki Penttinen kysyi (Ksml 23.6.), "milloinkahan joku pitäjän metsätyömies nimitetään Saarijärven Paavoksi?" Vastaan, että viime vuonna viimeksi (Markku Pellonpää sisarensa Mirja Moilasen ohella).

Saarijärven Paavon valintaperusteita ei ole haluttu laatia kovin yksityiskohtaisiksi ja samalla sitoviksi. Niissä on säilytetty viisaasti mahdollisuus ottaa huomioon ajan mukanaan tuomat muutokset. Saarijärvi-Seura on vuodesta 1973 alkaen nimennyt Saarijärven Paavoja. Tuon vuosittaisen juhlavan tapahtuman välityksellä on paikkakunnalle luotu merkittävä henkinen pääoma kotiseudun vahvistamiseksi.

Tämän vuoden juhannuksena nimettiin 39. Saarijärven Paavo. Tähän kunnianarvoisaan joukkoon kuuluu nyt 10 naista ja 29 miestä. Paavon "ammatin" harjoittajia on eniten eli 15 henkilöä. Väljästi ammatteja tulkiten virkamiehiä on 9, opettajia 8, yrittäjiä 3, toimittajia 2 ja taiteilijoita 1. Osalla viimeksimainituistakin on ollut Paavon "ammatin" taustaa.

Heikki Penttinen kehotti lisäksi muistamaan "paljon puhuttua ja parjattua sanontaa Saarijärvestä perinnepitäjänä." Vastaan, että Paavojen elämäntyö on eittämättä suuntautunut ja nuorimpien osalta edelleen suuntautuu kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen. Paavot siis vahvistavat osaltaan saarijärvisten identiteettiä ja perinteitä.

Saarijärvi-Seuran johtokunnalla ei ole helppo työ valita kulloinenkin Paavo lukuisten "pätevien" joukosta. Ja niitä päteviähän paikkakunnalla riittää - onneksi!

HANNU LUOTOLA Saarijärvi-Seuran puheenjohtaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Lyhyet

Lyhyet

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Ennätyksiä ilman lapinlisää

Lyhyet

Lippumme elää ajassa

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.