Vihtavuoren ruutitehdas tärkeä koko Suomelle

Laukaan Vihtavuoren ruutitehtaan kohtalo näyttää sinetöidyltä, kun tehtaasta ei syntynyt kauppoja. Tehtaan lakkautus asettaisi vaakalaudalle yli 200 henkilön työpaikat (Ksml 3.1.). Jan Koivurinnan ja ranskalaisen Eurenco-konsernin neuvottelut tyrehtyivät, koska Suomen valtio ei reagoinnut kysymykseen ympäristövastuista.

Koivurinnan mukaan pk-yritys ei voi ottaa hoitaakseen valtion sadan vuoden ympäristö-ongelmia, joiden hoito voisi maksaa pahimmillaan useita miljoonia euroja. Koivurinnalle on kuitenkin tarjottu lisäaikaa neuvotteluihin.

On outoa, jos valtiovalta ei halua tehdä mitään ruutitehtaan ja sen työpaikkojen säilymisen puolesta. Putsattiinhan Lievestuoreella vuosikymmenet ”Lipeälampena” tunnettu aluekin valtion toimesta. Ei ruutitehtaan lähes sadan vuoden mahdollisia ympäristöjätöksien putsaamisia voi sälyttää yksityisen yrittäjän vastuulle.

Ihmeelliseltä tuntuu myös se, että valtiovalta ei myöntänyt 50 miljoonan euron lainaa STX:n Turun telakalle risteilijätilauksen saamiseksi Turkuun. Risteilijätilauksen saaminen Suomeen olisi voinut turvata jopa yli 20000 henkilötyövuotta vuosiksi eteenpäin Suomessa.

Ruutitehtaan ja laivatilauksen yhteydessä mainitut summat suomalaisten työpaikkojen turvaamiseksi ovat minimaallisia verrattuna niihin miljardeihin, joita hallitus on Suomen osaltakin Kreikan ja muiden EU-kriisimaiden tukien kautta kierrättänyt ja sopinut Saksan ja Ranskan pankkien ja niiden ökyomistajien valtavien velkasaatavien pelastamiseksi.

Jokainen työpaikka on tässä työllisyystilanteessa kullanarvoinen Suomessa. Valtiovallan pitäisi tehdä kaikkensa työn turvaamiseksi ja pelastamiseksi Suomessa.

Toivon hallituspuolueiden keskisuomalaisilta kansanedustajilta ja ministeri Henna Virkkuselta aktiivisempaa toimintaa Vihtavuoren ruutitehtaan työpaikkojen turvaamiseksi. Edustajiemme on yritettävä vaikuttaa omaan puoluejohtoonsa ja kaikkiin puolueensa ministereihin ruutitehtaan työpaikkojen säilyttämiseksi, ettei tämäkin asia taas koituisi oman maakuntamme tappioksi työpaikkojen menetyksinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Suomen uusin ja rumin?

Seniorikortin hankala uudistus

Saksa jyrää Euroopassa!

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jalankulkija on turvaton tietyömaan kaaoksessa

Mielipide: Kohti kestävää energiatuotantoa

Mielipide: Isännöitsijällä eri näkemys perukirjasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.